anoniem (16 jaar) in

Wil weer bij mijn moeder

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 3 was en werd er besloten dat ik bij mijn vader zou gaan wonen. Toen ik 11 was zat ik niet goed in mijn vel en wilde ik graag bij mijn moeder gaan wonen. Dit is toen zonder veel ruzie geregeld en hier heb ik dan ook een tijdje met plezier gewoond totdat mijn stiefvader een beetje losse handjes kreeg en ik me steeds minder op mijn gemak ging voelen. Ik wilde daarom toen ik 14 was terug naar mijn vader maar hier wilde mijn moeder en stiefvader niets mee te maken hebben. Er is toen een rechtszaak geweest en er is toen besloten dat ik weer bij mijn vader en stiefmoeder mocht wonen.In de tussentijd is mijn moeder dodelijk ziek geweest (Ze heeft namelijk leukemie gehad) maar is hier gelukkig wel weer bovenop gekomen. Ik heb nu ook het gevoel dat ik haar in die tijd in de steek heb gelaten. Nu is de situatie bij mijn vader niet optimaal, zeg maar ronduit slecht en mijn vader heeft al overwogen om me naar een internaat te sturen. Ik heb daarentegen al wel eens voorgesteld om weer bij mijn moeder te gaan wonen maar mijn vader en stiefmoeder zeggen dat ik hen dan eerst zo’n 2000 euro moet betalen die ze hebben gehad aan kosten van de advocaat en de rechtszaak zelf.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
9 jaren geleden

Hoi!
jeetje wat een gedoe …. ik heb zelf een bijzonder curator, dit is hetzelfde als een pro-deo advocaat ( dus eentje die geld krijgt van de staat, want als kind heb je ook recht op een advocaat) misschien dat je daar eens naar kan kijken op internet….
je mag me altijd mailen ouzo als je je kut voelt ik geloof dat mn mail ook zichtbaar voor jou is. xx anna

Robbie
Robbie
10 jaren geleden

Ik vind dat je als vader dat niet van je zoon kan vragen. Heavy shit ouwe

Dominique
Dominique
10 jaren geleden

Hallo anoniem,

Wat een gedoe zeg!
Ik vind het wel erg gemeen van je vader en je stiefmoeder dat als je weer terug wil je 2000 euro moet betalen. Zoals Lotte zegt: probeer in gesprek te gaan met je vader. Zeg waarom jij je niet op je gemak voelt bij hem en dat je liever terug wilt naar je moeder. Misschien reageert hij wel heel anders dan je denkt. Blijf hoop houden en succes!

Groetjes Dominique

Lotte
Lotte
10 jaren geleden

Hallo Anoniem, Jeetje wat een heftig verhaal. Het lijkt me best vermoeiend om van de ene ouder naar de andere te gaan.Ikzelf ben nooit zo voor het sturen van kinderen naar een internaat, ik denk juist dat je daar alleen maar kwaad mee doet. Ik weet natuurlijk niet wat er zich bij jou afspeelt in huis en waarom je vader dat heeft voorgesteld. Maar misschien is het mogelijk om er samen uit te komen zodat je je wel prettig voelt bij je vader. Of dat het mogelijk is dat je bij je moeder kan wonen. Misschien kunnen jullie met zijn… Lees verder »