Anoniem (14 jaar) in

Wil bij mijn vader

ik ben nu 14 en wil graag bij mijn vader wonen. Maar mijn moeder staat dat niet toe. Als ik het er over heb met mijn moeder gaat ze huilen. Ik heb op mijn 12e ook geen brief van de rechter gekregen om voort te stellen waar ik wil wonen. Ik durf het nu niet meer tegen me moeder te zeggen.
Wat moet ik doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
ik
ik
8 jaren geleden

hoi anoniem
kom je in de weekeinden bij je vader?
nee. heb je wel zijn telefoon nummer? als je het niet hebt zou ik gewoon een mail naar de rechtbank sturen. als je het wel hebt dan moet je gewoon je vader bellen en zeggen wat je wilt.

ja. dan zeg je gewoon persoonlijk dat je bij je vader wil wonen.

ik hoop dat je er wat en hebt en niet denkt: ‘wow wat een hopeloos advies’

groet ik

jette
jette
8 jaren geleden

Mijn ouders zijn net uit elkaar en me moeder is ziek en ik wil eigenlijk ovicheel bij mijn moeder wonen maar als ik dat tegen mijn vader zeg word hij heel verdrietig. Wat kan ik doen?

Nadia
Nadia
8 jaren geleden

Hoi Anoniem, Ik vind de tips van de anderen super goed, maar ik wil je ook nog even op je hart drukken dat als jij echt het allerliefste bij je vader wilt gaan wonen, je gewoon moet volgen wat je hart je zegt en je niet door iemand moet laten tegenhouden. Tuurlijk is het moeilijk voor je moeder en zal het in het begin ook wel even onwennig voor haar zijn, maar als dit echt is wat jij zeker weet dat je wilt en waarvan je zeker weet dat je hier geen spijt van gaat krijgen, dan moet je hier… Lees verder »

Anouk
Anouk
8 jaren geleden

Hallo Anoniem, dapper dat je hier je probleem kwijt durft. Wat lastig, want hoe kun jij dat doen wat het beste voor jou zou zijn maar dan zonder je moeder te veel te kwetsen? Wat ik je als eerste op je hart wil drukken is dat je dat moet doen wat goed voelt voor jou! Mijn ouders zijn al heel wat jaren geleden gescheiden namelijk toen ik 7 was. Maar op mijn 12de was er weer eens ruzie over de zomervakantie en kwam er een rechtszaak van dit was een hel om mee te maken, vond ik. Mijn tip is… Lees verder »

Dara
Dara
8 jaren geleden

Ik snap dat je dat lastig vindt, fijn dat je even een berichtje plaatst. Zo’n brief van de rechter krijg je volgens mij alleen als er een rechtszaak gaande is over de omgangsregeling. Het is dus niet zo dat je op je twaalfde altijd een uitnodiging krijgt om de situatie te veranderen. Om officieel de omgang te veranderen zou er dus een rechtszaak moeten komen, maar dat is niet prettig en dat zou ik dus als een allerlaatste mogelijkheid bewaren als ik jou was. Zoals Anne ook zegt is het erg begrijpelijk dat je moeder dit lastig vindt. Zij houdt… Lees verder »

Anne
Anne
8 jaren geleden

Hallo,

Ik vind het belangrijk als je voor je opkomt.

Als jij dit liever wilt, kan je moeder je niet tegenhouden. Maar het is ook logisch dat je moeder een beetje verdrietig hierover is. Ze zal je zeker missen.

Ga eens in gesprek met je vader. Vragen of hij dit ook goed vindt.

Veel liefs,

Anne