Iris (15) in

Wij willen onze halfbroertjes zien

Hallo! Ik ben Iris en ben 15 jaar. Mijn ouders zijn gescheiden sinds ik 1 jaar was, en ik woon vooral bij m’n moeder. Ik heb een zus. Mijn vader had al snel een nieuwe vriendin waarmee hij 2 kinderen heeft gekregen, ik en mijn zus vonden haar nooit aardig. Ze is op een dag weggegaan en heeft mijn broertjes meegenomen. Ze wonen nu een uur rijden van ons vandaan en hebben veel ruzie. Mijn vader heeft al een andere vriendin en ik heb er 2 stiefzussen/zusjes bij. De oude vriendin van mijn vader vertrouwd hem niet meer nadat hij drugsverslaafd is geweest, en wilt ook niet dat mijn halfbroertjes hem zien. Voor mij en mijn zus is dit erg lastig en wij willen graag onze halfbroertjes ook zien. Ze zijn nu 3 en 7 jaar. Mijn vader is al 2 jaar clean en wij gaan normaal met hem om. Wat zijn de rechten van mij en mijn zus om onze halfbroertjes te zien? En mag zij onze broertjes van ons weg houden?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Iris
10 maanden geleden

Hoi Nicole,

Okey bedankt voor het meedenken!

Groetjes Iris

Nicole
10 maanden geleden

Hoi lieverd, Wat ontzettend fijn dat je hebt gereageerd op mij, jij ook bedankt! Wat moeilijk zeg, super heftig dat zij niet geïnteresseerd is in jullie gevoelens nu. Ze legt de schuld alleen maar bij jouw vader, jij snapt dat wel maar je vind ook dat ze zich er eens overheen moet zetten. Wat een wijze woorden Iris! Inderdaad, het is echt vervelend voor jullie dat zij hierin blijft zitten en jullie nu je broertjes niet kunnen zien. Ik heb nog eens het een en ander uitgezocht voor je en ik denk dat het een goed idee is dat je… Lees verder »

Iris
10 maanden geleden

Hoi! Ben ik weer. Super bedankt voor je reactie Nicole! En bedankt voor je advies. Ik wil wel met haar praten maar dat gaat niet. Die vriendin en mijn vader hebben alleen maar ruzie. Ik en Mirthe hebben haar ook nooit lief gevonden. Ze is niet geïnteresseerd dat wij ze missen en houdt ze gewoon voor zichzelf. Ze verwijt zichzelf de schuld niet en geeft mijn vader die. Wat ik aan de ene kant ook snap. Maar ik vind dat je daar op gegeven moment overheen moet komen. Nogmaals super bedankt voor het meedenken en ik hoop ook dat iemand… Lees verder »

Nicole
10 maanden geleden

Lieve Iris, Wat goed dat je ons forum hebt gevonden om jouw vragen te stellen. Je vertelt over de situatie rondom jouw vader en jouw halfbroertjes. Toen jouw vader en zijn vriendin uit elkaar gingen zijn jou broertjes meegenomen. Hun moeder vertrouwt jouw vader niet meer en wil niet dat zij jouw vader zien. Nu geef je aan dat dit voor jullie lastig is, want jullie willen je halfbroertjes zien, súper logisch! Je zegt ook dat je vader al 2 jaar clean is en jullie normaal met hem omgaan, wat fijn om te horen! Nu vraag je je af wat… Lees verder »