Lindsey (13 jaar) in

Wie kan helpen?

Hoi,
Mijn ouders zijn nu bijna 5 jaar gescheiden (ik was 9 jaar) en toen me moeder een nieuw huis had gevonden, had me moeder een nieuwe partner, een vrouw.. en die ging meteen bij ons inwonen.
ik ga om het weekend naar me vader toen samen met me zusje van 7.
Na het eerste jaar dat me ouders gescheiden waren, begon die vriendin zich nogal met mij te bemoeien.
nu zijn we een paar jaar verder en toen ik 12 was wist ik dat ik mocht kiezen waar ik mocht wonen naja mee beslissen, en dat je een brief zou krijgen van de rechter.
ik heb die brief nooit gekregen en de ruzie’s werden steeds erger, ik krijg telkens te horen dat ik altijd alles fout doe en altijd alles bij elkaar lieg en dat is niet waar! nog niet zo heel lang geleden kon ik de ruzie niet meer aan en ben ik weggelopen, mijn vriendin Sanne had thuis ook problemen en nu ook nog wel is en ze zit in een pleeggezin, ik ben toen naar haar biologische moeder gegaan en heb gebeld met me vader en Sanne en Sanne der pleegmoeder, ik was echt heel erg bang! mijn vader had toestemming gegeven om dat ik daar mocht blijven slapen, want ik wou daar blijven want me moeder wist dan niet op welke plek ik was, ze wist wel bij wie ik was. me moeder had de politie gebeld en in die ochtend werd ik om half 7 opgehaald bij het adres waar ik was en naar huis gebracht.
die dag hadden we op school challenge day dus best wel heftig was dat!
toen mijn moeder een keer ruzie had met die vrouw heb ik mijn moeder horen zeggen anders gaat ze toch bij der vader wonen. en als ik dan zeg ik wil bij papa wonen mag dat niet?!
voor mijn gevoel kiest ze die vrouw boven mij want ze wil mij weg hebben zodat die ruzie’s stoppen.
Ik lus geen bruin brood(heel raar) en ik was met mijn buren mee op vakantie, toen mijn moeder me kwam ophalen samen die vrouw en me zusje bleven ze daar nog een nachtje slapen, de volgende dag was er een of ander kermis ding en toen moest ik perse een bruine boterham van die vrouw eten, ik hoefde dat nooit ik vind dat echt gewoon ranzig!
ze zei je mag pas weg als je boterham op is.
ik was aan het huilen want ze weten dat ik het echt niet lus!
toen ik hem eindelijk op had ging ik daar ook heen, en toen gingen we naar huis.
dat was echt een van de kutste dingen ooit!
ik wil bij me vader wonen en omdat me moeder dat niet goedkeurt, ga ik binnen kort naar de advocaat.
ik wil me moeder alleen geen pijn doen en me zusje niet daar achterlaten.!
en me zusje zegt ook steeds vaker dat ze niet meer hier wil wonen bij me moeder.
ik weet waar ik dit aan heb verdiend wat ik fout heb gedaan?

gelukkig heb ik heel veel steun van lieve vrienden, en de docenten op school, naja vorig jaar niet toen had ik een slechte mentor en hielp nergens bij en schold onze klas altijd uit..

ook al heb ik zoveel steun, ik weet echt niet meer wat ik moet doen!

en omdat me moeder de politie toen had gebeld, zitten we bij jeugdzorg, ik heb alleen niks van jeugdzorg gehoord…

ik hoop dat iemand me een beetje kan helpen..

Groetjes,
Lindsey.
alvast bedankt.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
liedje grasparkietje
liedje grasparkietje
9 jaren geleden

hoi Aron en Shana hebben gelijk, anders heb ik nog 4 tips voor je 1. je kan (als je het wilt) met iemand praten die er geleerd voor heeft en pyscholoog 2. je kan met je beste vriendin praten en je gevoelens vertellen aan haar. 3.je kan hier je gevoelens uiten (dat doe je al) 4.je kan bijv. met een lief familielid praten, ik heb gepraat met de beste vriendin van mijn moeder dat ik ook mijn toekomstige moeder als mijn ouders doodgaan (ik weet niet hoe je zon mens noemt) ik hoop dat je er wat mee kan (als… Lees verder »

Shana
Shana
9 jaren geleden

Ik vind, dat jij gewoon zelf moet kunnen kiezen, waar je wilt wonen en waar niet.
Aaron heeft helemaal gelijk, een vertrouwenspersoon uit een instantie, zou jouw gevoelens en wensen op papier kunnen zetten, zodat de rechter inziet, hoe graag jij bij je vader wilt wonen. Eventueel zou hetzelfde met je zusje.

Maar, je vader moet het dan ook willen, dat je bij hem mag blijven wonen.

Aron
Aron
9 jaren geleden

Beste Lindsey, Wat een vervelende situatie zeg! Ik zou het zelf ook heel erg lastig vinden als ik zo’n lastige keuzes moest overwegen. Mijn ouders zijn ook gescheiden sinds ik 9 jaar ben. Gelukkig ging het bij mij, denk ik, iets beter. Daarom wil ik jou graag proberen te helpen. Op je twaalfde krijg je de brief van de rechter, althans dat is de bedoeling. Ik heb deze brief zelf nooit gekregen, ook heb ik van meerdere mensen gehoord dat ze deze brief ook nooit hebben gekregen. In de volgende filmpjes kun je meer informatie vinden over deze brief en… Lees verder »