K. (10 jaar) in

Werkloos

Hey! Mijn ouders zijn 6 jaar gescheiden. Ik woon bij mijn moeder samen met mijn zusje. Ik app wel met mijn vader maar verder zien we hem niet heel vaak. Eerst zagen we hem om de week maar nu heb ik hem een maand niet gezien. Ik zit in groep 8 en ga bijna naar de brugklas. Mijn moeder is er vaak niet, ze gaat stoppen met haar werk. Alleen ben ik bang dat ze net als mijn pa wordt. Werkloos. Ik heb vaak gehuild en zit er ook vaak mee op school. Terwijl ik dat helemaal niet kan gebruiken. Hebben jullie tips om die gedachten een beetje te vergeten?
Liefs K.

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
kayleecharlotteMandy Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
kaylee
kaylee

lieve k, wat fijn dat je jouw verhaal met ons wilt delen. wat vervelend dat je je vader niet meer zo vaak ziet, ik heb dit ook een tijdje precies zo gehad, eerst zag ik hem wekelijks, en toen na een tijdje ook 1 maand niet meer, dan weer paar weken niet, etc etc. hier heb ik toen een heel goed gesprek over gehad met mijn vader omdat ik er zelf ook heel erg mee zat. misschien zou je het bij je vader aan kunnen geven dat je hem eigenlijk vaker zou willen zien. wat betreft je moeder, weet je… Lees verder »

charlotte
charlotte

Lieve K. Wat klink jij al ontzettend volwassen met je zorgen zo, en wat stoer dat je ons om hulp vraagt! ik kan me heel goed voorstellen dat je hier erg mee zit. Zelf was ik iets ouder toen mijn ouders gingen scheiden, maar heb in mijn examenjaar ook heel veel zorgen gehad om de gezondheid van mijn vader en het geld. Ik kon zelf werken en heb zo bijgedragen en geholpen, maar daar ben jij natuurlijk veel te jonge voor. Misschien helpt het jou als er iemand is waar je mee kan praten. Bijvoorbeeld op school, of een familielid… Lees verder »

Mandy
Mandy

Lieve K Wat dapper van jou dat jij jouw zorgen met ons durft te delen! Wat goed ook, want het kan heel vervelend zijn om daar alleen mee te moeten zitten. Je vertelt dat jouw vader werkloos is en dat jouw moeder gaat stoppen met haar werk en dat je je daar zorgen over maakt. Heb je daar wel eens met jouw vader of moeder over gepraat? Ik vind dat het goed is om je verhaal te doen in plaats van de vervelende gedachten weg te stoppen. Ik denk namelijk niet dat, door alles weg te stoppen, de gedachten verdwijnen.… Lees verder »