Bibi (11 jaar) in

Wennen

Hoi allemaal,
Ik woon doordeweeks bij mn moeder.
Ik ga dan 2 weekenden naar mn vader.
Ik vindt het wel lastig als ik ineens dan naar mn vader moet.
Het is allemaal wennen.
Want ze zijn 3 jaar geleden gescheiden, ik snap wel alles maar het blijft toch wel moeilijk.
Ik wil bij mn vader wonen eigenlijk.
Maar ik wil mn moeder niet kwetsen.
Wat moet ik doen?
Groetjes Bibi

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Bob
Bob
9 jaren geleden

Hallo Bibi, Ik begrijp dat je het lastig vindt om aan te passen na de doordeweekse dagen bij je moeder als je weer naar je vader moet. Het is verstandig om zowel met je vader als moeder te praten over wat je wilt. Misschien kunnen jullie dan samen een oplossing verzinnen voor de situatie. Wanneer je uitlegt wat je wilt is het goed om zo eerlijk mogelijk te zijn. Je ouders zullen het vast en zeker wel begrijpen. Als je je gesprek hebt gedaan, hopelijk wil je dan delen hoe het is gegaan op dit forum. Alvast veel succes en… Lees verder »

Michelle
Michelle
9 jaren geleden

Hoi bibi

Als ik jou was zou ik met je moeder is een dagje zou gaan zitten, dan kun je het met je moeder het er over hebben (en natuurlijk ook tegen jou vader)

Ik zat ook in die situwatie maar ik heb toen voor gestelt om week op week af.
maar ja jij moet zelf doen wat jij wilt!

Ik zou als ik jou was ook met je vrienden, vrienden en mischien met je juf of meester het er over hebben (dan weten ze ook hoe jij je voelt)

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hoi Bibi, Bedankt voor je bericht. Goed dat je hier advies komt vragen en dapper dat je al durft te benoemen dat je bij je vader wilt wonen. Ik denk dat een van de bekendste problemen van kinderen is dat ze het gevoel hebben dat ze moeten kiezen. Ik vond dat echt vreselijk rot. Je wilt niemand natuurlijk niemand kwetsen. Toch denk ik dat je er maar beter eerlijk over kunt zijn tegen je moeder (en je vader ook, uiteraard). Als jij gelukkiger wordt als je bij je vader woont, dan vindt jouw moeder dat waarschijnlijk even moeilijk, maar uiteindelijk… Lees verder »