Lisa (15 jaar) in

Weer ruzie

Hey, mijn ouders zijn al gescheiden sinds mijn 4e. Omdat ik zo jong was kan ik er goed mee omgaan en heb ik er geen moeite mee. Mijn vader woont met zijn nieuwe vriendin in Zwolle, erg ver weg van waar ik bij mijn moeder woon (Ik ga 1 keer in de 2 weken een weekend naar mijn vader). Mijn ouders hadden vroeger altijd nog een goede band maar sinds mijn vader een nieuwe vriendin heeft loopt alles mis. Ze maken weer veel ruzie om het brengen en ophalen van mij en mijn zus, en mijn vader hangt altijd de telefoon op als mijn moeder belt.

Ik kan erg slecht tegen veel stress, dus hebben jullie misschien tips waardoor ik me beter voel, of waardoor mijn ouders weer normaal doen tegen elkaar?

Lisa

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Bob
Bob
9 jaren geleden

Dag Lisa, Bedankt voor het delen van je verhaal. Gelukkig kan je goed omgaan met de scheiding van je ouders. Ikzelf was ook jong toen mijn ouders uit elkaar gingen en ze hadden vrijwel alles op de ‘juiste’ manier gedaan. Daardoor had ik vrijwel geen last van de scheiding op latere leeftijden. Helaas dat het bij jou niet goed is gebleven. Heb je al je zorgen gemeld bij je vader? Je kan het bijvoorbeeld hebben over hoe goed hun relatie was na de scheiding. Want als ik het uit je verhaal lees komen de ruzies van je vader’s kant. Je… Lees verder »

Dara
Dara
9 jaren geleden

Hoi Lisa, Wat vervelend dat je er zo last van hebt. Mijn ouders zijn ook gescheiden toen ik heel jong was, dus voor mij was dat ook heel normaal. Het is ook niet erg als ouders scheiden, vind ik, maar het is alleen een probleem als ze er slecht mee om gaan. Zeker in jouw situatie zou ik je ouders laten weten dat het zo niet okay is. Dat jullie (jij en je zus) er last van hebben en of ze daar iets aan kunnen veranderen. Dat ze vervelende gevoelens naar elkaar hebben is wel begrijpelijk, maar het is toch… Lees verder »