Miriam (18) in

Weer met hem in gesprek

Hallo, de laatste twee jaar spreek ik mijn vader bijna niet. Hij en mijn moeder zijn 6 jaar geleden gescheiden (vechtscheiding). Ik wil nu weer met hem in gesprek en wil dat met een mediator of iets dergelijks doen. De afgelopen jaren als hij en ik met elkaar probeerden te praten liep dat steeds mis. Hij vindt altijd dat hij gelijk heeft, behandelt mij als een kind en ziet niet dat ik zijn adviezen niet nodig heb en blijft maar redeneren. Wie kan tips geven hoe ik een goeie psycholoog of mediator kan vinden?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
lunaGerjan Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
luna

Hey Miriam ! Fijn dat je een berichtje achterlaat op ons forum. Ik vind het knap van je dat je het initiatief neemt om met je vader in gesprek te gaan. Ik heb ook een soortgelijke situatie meegemaakt. Zo’n gesprek kun je inderdaad beter met een mediator of psycholoog erbij houden. Ik kan niet voor jou beslissen welke mediator of psycholoog geschikt zou zijn. Je zou wel naar je huisarts kunnen gaan en dit probleem voorleggen. Ik heb dat destijds ook gedaan. Je huisarts geeft dan waarschijnlijk een paar geschikte mediatoren/psychologen voor. Je krijgt dan eerst een intake gesprek met… Lees verder »

Gerjan

Hee Meriam, Wat mooi dat je ons forum hebt gevonden voor je vraag! Een goed vertrouwenspersoon in een situatie waarin jij zit is heel belangrijk. Ik had mijn vader 8 jaar lang niet gezien toen ik weer in contact met hem kwam. Op een zomer dag ben ik samen met mijn broer (hij had wel contact met mijn vader) naar hem toe gegaan. Gelukkig was ik emotioneel sterk genoeg om hem weer te zien. Ook hij ging me bekinderen zoals ik het zelf noem. In zijn ogen was ik nog een puber van 13/14 jaar. Op het moment dat ik… Lees verder »