Miranda (14) in

Weer bij mijn vader wonen

Wat is de kans dat ik weer met mijn vader kan wonen?
Mijn ouders zijn al en aantal jaar ¨officieel¨gescheiden maar ze woonde altijd samen. Ik woonde al 10 jaar in hetzelfde huis. Dit jaar besloot mijn moeder dat ze genoeg geld had om ergens anders naartoe te verhuizen. (samen met haar vriendje, die trouwens ook bij ons woonde, heel erg awkward). Ik moest mee verhuizen en had er geen zeggenschap in, ik zit nu al 3 maanden op mijn nieuwe school, ik sta overal onvoldoende, ik heb geen vrienden en ik voel me erg alleen. Ook mijn mentor heeft dit gemerkt en is met mij en de coördinator in gesprek gegaan, ze zijden dat ze me wouden helpen en dat als het nodig was ze en hulp programma in konden schakelen. Ik zei ja, maar ik voel me eigenlijk best schuldig, ik weet dat mijn moeder haar best doet om mij blij te houden, maar ik wil bij mijn vader wonen. Ik heb altijd al en betere band gehad met hem. Ik ben laatst ook in gesprek gegaan met beide ouders, ik heb ze mijn mening verteld, mijn moeder begon meteen oplossingen te zoeken naar al mijn problemen, behalve misschien de hele oorzaak van het probleem dat ik gewoon weer terug wil. Zodra ik dat zei werd het gesprek dood serieus. Ze begon met ¨de rechter heeft dit al besloten¨ en hoe ik beter mijn best moet doen, en dat als het niet voor ons was dat ze allang terug gekeerd was naar het land van heerkomst waar ze wel en goed betalende baan kon vinden, en dat ze bij haar vader wil zijn (komisch, je zou denken dat als ze bij haar eigen vader wil zijn dat ze dat ook voor mij begreep). En dat ik op moest houden met op (cloud nine) te zitten, dat het leven niet zo makkelijk is. Ik weet dat het kinderrechter bestaat, maar zelfs schreef ik en brief heb ik twijfels dat ik mijn zin zou krijgen. Mijn moeder zou dat nooit toestaan, en mijn vader zegt nooit wat,over hoe hij zich erover voelt.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Samanthacharlotte Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Samantha
Samantha

Lieve Miranda, Wat goed dat je hier je vraag aan ons durft te stellen. Wat vervelend om te lezen dat alles nu ineens veranderd is en je het niet echt meer naar je zin hebt na de verhuizing. Ik kan me goed voorstellen dat zo’n verhuizing niet makkelijk is en veel emoties met zich mee brengt. Ook kan ik me wel voorstellen dat je liever in het oude huis was blijven wonen, en daar nu dus ook graag naar terug wilt. Goed dat je er wel al met je ouders over hebt gepraat, ook al had dit misschien niet het… Lees verder »

charlotte
charlotte

Lieve Miranda, Wat een ontzettend nare situatie. Ik kan me heel goed bedenken dat als je je thuis niet goed voelt, je school er ok onder gaat leiden. toen ik zelf te horen kreeg dat mijn ouders gingen scheiden ging ik net mijn examenjaar in. Voor de examens zei mijn school dat ik er zo slecht voor stond dat ik maar geen examen most doen omdat ik het toch niet zou halen. Uiteindelijk heb ik mooi mijn examens gehaald in een keer, met hulp en steun van mijn vader. Maar dat was natuurlijk niet je vraag. Hoe het wettelijk zit… Lees verder »