Sandra (13 jaar) in

Wat te doen?

Hallo ik zit met een knoop in maag die er niet uit wil. Mijn ouders zijn 4 jaar geleden gescheiden. Heel veel gezeur over geld en tijd met mij. Wat ik weet is dat mijn vader alles netjes nakomt maar voor mijn moeder is het nooit goed. Ik ben om de week bij mijn vader waar het altijd wel gezellig is de mensen om mijn vader heen ook. Steunen mij in alles praten altijd positief over mijn moeder en haar familie. Dat kan ik niet zeggen over mijn moeder en haar familie het is nooit goed nooit 1 positief woord gehoord. Ik heb het ook met mijn moeder erover gehad en gaf ze mijn vader de schuld. Als ik ik bij me vader ben en het is weer tijd om naar me moeder te gaan zie ik daar zo tegen op dat ik gewoon buikpijn krijg. Me moeder zei een keer als het je hier niet zint ga je lekker bij je vader wonen. Toen zei ik prima kan ik gelijk gaan, Ik wil heel graag naar mijn vader. Maar mijn moeder houd alles tegen. Wat kan ik doen help aub!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Edo
Edo
9 jaren geleden

Beste Sandra, Als je in de knel zit, kan je een brief schrijven aan de rechtbank bij jou in de buurt. Je kan vragen om een bijzonder curator. Dat is dan (meestal) een advocaat die (gratis) voor jouw belangen opkomt.

Welke rechtbank het dichtst bij jou is, en het adres, kan je hier opzoeken: http://www.rechtspraak.nl/Organisatie/Rechtbanken/Pages/default.aspx

Wat een bijzonder curator is en hoe het werkt staat hier: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rechtspraak-en-geschiloplossing/vraag-en-antwoord/wat-is-een-bijzondere-curator.html

Ron
Ron
9 jaren geleden

Als jij er voor 100% zeker van bent dat jij bij je vader wilt gaan wonen, en jouw vader dat ook graag wilt maar je moeder blijft tegenwerken, dan zou ik als ik jouw was eens samen met jouw vader hier een advocaat mee gaan bezoeken. Op basis van jouw leeftijd heb jij ook wat te vertellen bij de rechter. Het vervelende is dan wel, dat de kans groot is dat jouw vader en moeder niet meer met elkaar kunnen/gaan communiceren, maar dat is dan niet aan jouw te wijten, maar zoals ik het lees aan jouw moeder. Helaas gebeurt… Lees verder »

Bob
Bob
9 jaren geleden

Dag Sandra, Hopelijk wordt die knoop snel doorgehakt! Dat gebeurd heel vaak dat er veel gezeur is over dat soort zaken. Wat jammer genoeg ook vaak gebeurd is dat ze het over die zaken hebben met hun kinderen erbij. Dit is natuurlijk niet iets dat jullie aangaat, maar als het gebeurd dan is het natuurlijk vervelend. Ik hoop alleen maar dat je je door die gesprekken niet verantwoordelijk voelt. Het is goed om te zien dat je vader je moeder nog wel op een goede manier behandeld. In de zin dat hij haar niet zwart maakt of iets dergelijks. Jammer… Lees verder »

lili
lili
9 jaren geleden

Misschien heeft moeder oude pijn die haar belemmert om goed in haar ouder rol te blijven. Ik kan me vergissen maar het klinkt een beetje alsof moeder reageert vanuit haar eigen kind zijn.. Misschien voelt ze zich snel in de steek gelaten. Het lijkt alsof ze het moeilijk vindt dat jij van beiden houdt. Sommige moeders (of vaders) vinden dat moeilijk te accepteren. Vooral als ze boos zijn op de andere ouder. Maar dat Is toch echt een probleem van moeder, denk ik, waar jij wel heel veel last van hebt. Misschien is het goed om vastberaden je eigen ding… Lees verder »

caroline
caroline
9 jaren geleden

Zeer herkenbare situatie heb er ook geen oplossing voor wens je veel sterkte en wijsheid toe
Gr caroline

Yannick
Yannick
9 jaren geleden

Beste Sandra, Bedankt voor je berichtje! Dat is vervelend voor je zeg. Lijkt me een moeilijke en vervelende situatie, en een naar gevoel. Een knoop in je buik voelen is nooit goed. Natuurlijk ben jij nog jong en mag je niet zelf zomaar bepalen wat je wil en waar je wil zijn, maar als je er zo tegen op ziet om weer naar mama te gaan is dat niet goed. Dat gun je niemand, jij verdient het niet om je zo vervelend te voelen! Ik zou dit goed uitleggen aan je vader en hem om hulp vragen. Ook is het… Lees verder »

karin
karin
9 jaren geleden

Jeeh…. dit is vreselijk!
Ik zou zeggen ga lekker bij je vader wonen. Om het weekend naar je moeder of wanneer jij wil! Zo heb jij rust en positiviteit om je heen. Jouw moeder kan de online training gaan volgen van villa pinedo!
Kies voor je eigen rust en positieve omgeving! Dat hebben we allemaal nodig. Vreselijk dat je dit moet doormaken! Je zou geen keuze hoeven maken…. sterkte! Weet dat wat voor jouw goed goed is!