Wat moet ik nu doen?

Ik heb op dit moment grote ruzie met mijn vader. Het gaat over mijn verjaardag ik ben namelijk op 2juli jarig en ik wil het graag op 30 juni bij mijn vader vieren en dacht dat mijn vader daarmee eens was. Maar dat was die niet dus ik had een gesprek met mijn vader gehad en die zei nee dat gebeurt niet want mijn stiefbroetje is er dan niet. Ik vond dat vervelend want ik dacht wat is er nou belangrijker ik of mijn stiefbroetje. Na dat watchappgesprek heb ik mijn vader duidelijk gemaakt dat ik het alleen met mijn vader over wou hebben en niet met mijn stiefmoeder (waar ik niet een hele goeie band hebt). Die dag daarna moest ik naar mijn vader en had ik met een vriendin afgesproken omdat ik niet naar mijn vader wilde. Toen ik thuis was ging mij stiefmoeder met mij praten en werdt ze boos en ging ze allemaal gemene dingen zeggen ik was toen naar Mn kamer gelopen want ik was er klaar mee. Toen ik boven was voelde ik me heel onbegrepen en boos en verdrietig en belde Mn moeder en begon ik te huilen vervolgens kwam mijn stiefmoeder naar boven en deed ze heel gemeen en alsof ik niks waart was. Ik was helemaal in paniek weggelopen en ben ik naar mijn moeder gefiets. De dag daarna had ik met mijn vader gebeld en hij kiest zonder het echt te zegge mijn stiefmoeders kant. En luistert niet naar mij. Ik werd daar boos van en heb het ff laten gaan. De dag daarna had ik weer met mijn vader gebeld en hij zegt dat ik mij aanstel en doet alsof hij de slachtoffer is en heeft niks gezegd nadat ik had uitgelegd dat heel deze situatie kut was en ik er echt mee zit. Ik heb het er met meerdere vrienden overgehad en die snappen mij allemaal. Ik had net mijn vader weer aan de telefoon en ik heb hem opnieuw uitgelegd hoe ik erover voel en hij doet er niks mee het is alsof ik tegen een muur aanpraat. Morgen zou ik dus eigelijk naar mijn vader gaan maar daarnhad ik geen zin in dus had dat eerlijk tegen hem gezegd. En hij zei dat ik gwn moest komen. Ik zei dat ik daar nog niet klaar voor ben en ik mijn verjaardag gedoe eerst met hem zou willen uitspreken zonder weer normaal te praten ook met mijn stiefmoeder . Wat hij daar op reageert is dat ik gwn moet komen en dat ik raar aan het doen ben enz. Ik weet dus nu niet meer of ik morgen moet komen en hoe ik duidelijk moet maken hoe ik me er over voel want dat heb ik al duizend keer gezegd en hij luistert niet en hij zegt dat hij er verdrietig om is. Dus kortom ik weet niet wat ik nu moet doen.

4
Reacties

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KyrakayleeSandraAnoniem Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anoniem
Advies van jongeren
Anoniem

Beste Anoniem, Wat goed dat je deze vraag op ons forum stelt. Ik zou het ook ontzettend vervelend vinden om op deze manier ruzie te hebben met mijn vader, al helemaal rond de tijd van je verjaardag, een tijd waarbij je juist het liefst met je familie samen bent. Zelf heb ik ook ervaring met ruzie met mijn vader en kwam het wel eens voor dat ik even niet meer met hem wilde praten of liever wat langer bij m’n moeder verbleef. Zelf heb ik ook meegemaakt dat mijn vader nogal dwingend kon zijn met aanwezigheid bij bepaalde gebeurtenissen, een… Lees verder »

Leeftijd
23
Sandra
Advies van jongeren
Sandra

Hoihoi Anoniem, Aan je berichtje te zien heb je het er echt moeilijk mee en dat snap ik, wat vervelend! Ik vind het wel echt heel knap hoe je het aanpakt. Je geeft bij je vader aan dat je het er wel graag over wilt hebben, dus je gaat het niet steeds uit de weg. Hiermee geef je hem ook veel kansen om het beter te maken, dat vind ik goed van je. Ook heel fijn dat je dan wel bij je moeder terecht kunt! Dat neemt niet weg dat het nu gewoon vervelend is, want je vader doet er… Lees verder »

Leeftijd
22
kaylee
Advies van jongeren
kaylee

Lieve anoniem, wat fijn dat je jouw verhaal met ons wilt delen. ik herken het enorm vanuit mijn eigen ervaring. ik had namelijk zelf ook erge ruzie met mijn stiefmoeder gekregen, alleen bij mij verplichte mijn stiefmoeder mijn vader om ook echt tussen mij en haar te kiezen. ik ben toen vervolgens zelf weg gegaan in de hoop dat mijn vader mij wel terug zou halen of bellen, maar dit was niet het geval. vervolgens heb ik de confrontatie met mijn vader om hierover een gesprek aan te gaan 3 jaar uitgesteld… uiteindelijk heb ik een brief naar mijn vader… Lees verder »

Leeftijd
18
Kyra
Advies van jongeren
Kyra

Hoi Anoniem, Ik begrijp (denk ik) wat jij meemaakt. Bij mij was het zo dat ik niks tegen mijn vader en stiefmoeder durfde te zeggen. Goed dat je voor jezelf durft op te komen. Wat ik gedaan heb is een brief sturen naar m’n vader en bij m’n moeder blijven wonen. Daar woon ik nu al 1, 5 jaar. Het is nog steeds niet opgelost. Bij mij begon het weliswaar niet met een verjaardag maar goed. Dat van dat je vader niet naar je luistert en dat het net is alsof je tegen een muur praat. mijne is precies zo.… Lees verder »