Tim (15) in

Wat moet ik doen?

Hallo iedereen,

Mijn ouders zijn al ongeveer 6 jaar gescheiden en beide ouders hebben een nieuwe partner. Ik zou graag bij mijn moeder willen wonen, omdat ik daar een goede kamer heb en ik mij hier gewoon beter voel. De laatste tijd heb ik erg veel ruzie met mijn vader en stiefmoeder omdat ik ‘in mijn eigen wereld zou leven’ en ik krijg het gevoel dat ik een last ben / niet welkom ben als ik hier verblijf. Zo zou ik hun in de ochtend wakker maken als ik naar school ga, terwijl ik al echt mijn best doe om stil te zijn. En zo lijkt er gewoon geen rekening met mij gehouden te worden, zelfs als ik dit vraag.

Nu gaan mijn moeder er stiefvader over een half jaar samen wonen in een nieuw huis, ik krijg een gloednieuwe slaapkamer en zou hier eigenlijk gewoon permanent willen wonen. Ik wil natuurlijk nog wel gewoon contact houden met mijn vader en stiefmoeder, maar ik wil daar niet meer overnachten.

Als ik dit voorstel aan mijn vader dan wordt hij boos, komt hij langs bij mijn moeder, en is het aan het einde van de dag weer vergeten, omdat ik ‘weer een boze bui’ had, maar ik meen het. Als ik dit tegen mijn moeder vertel dan zecht zij dat ik pricies zoals mijn stiefzus ben, die heeft dus compleet het contact verbroken met haar vader, mijn stiefvader, en negeert hem dan ook.

Ik wil graag weten wat ik moet doen, en leef ik ook echt in mijn eigen wereld, of wordt mij dit gewoon aangepraat?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Rikky
1 maand geleden

Hoi Tim, Wat een vervelende situatie, ik begrijp heel goed dat je wilt wonen waar je je het prettigst voelt. Je niet welkom voelen ergens kan heel pijnlijk zijn. Ten eerste ben ik trots op je dat je je vraag hier hebt uitgezet, dat is al de eerste stap, om hulp vragen. Ik ben toen ik 14 was ook gestopt met naar mijn vader gaan, ik kreeg meer mijn eigen leven op de middelbare school (vrienden, huiswerk, toetsen) en ik wilde daar niet meer op een vast moment zijn en gewoon 1 kamer hebben om te slapen en mijn spullen… Lees verder »

Brent
2 maanden geleden

Hoi Tim! Wat fijn dat je een berichtje heb geplaatst. Allereerst sterkte, dat klinkt niet als een fijne situatie, en het is je beter gegund! Wat vervelend dat je vader een punt maakt van het geluid dat je s ochtends maakt als je naar school gaat. Je vader zou je eerder de ruimte moeten bieden om je leven te leven. Je bent daar ten slotte niet op bezoek; het is je vader. Wat frusterend dat je pogingen worden beschreven als ‘boze buien’. Ik geloof heel erg dat je meent wat je zegt, en ik kan me goed voorstellen dat je… Lees verder »