Sophie (13) in

Wat kan ik doen?

Hallo mijn ouders zijn pasgeleden gescheiden doordat mijn vader vreemd gegaan was al 3/4 jaar! Je denkt van hoe kan dat maar ja het is echt ik heb het hier echt heel erg moeilijk mee ik we zijn mijn stiefmoeder ook best wel vaak en ik ben het mijn vader nog niet vergeven dus wat kan ik doen ? Heeft u misschien tips om hier mee om te gaan of een oplossing ? Bedankt

avatar
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
leo
leo

wat er dat je vader vreemd gaan veel beterschap!

Leeftijd
10
Anne
Anne

Hallo Sophie, Ik kan mij dit heel goed voorstellen, dat jij je zo voelt. Zelf is mijn v ader ook vreemd gegaan, echter werd hieruit geen relatie. Wat ik in jou situatie zou doen, is eerst even afstand van alles nemen. Ik zou even rustig dit alles proberen te verwerken, door vooral te praten, maar ook muziek te luisteren en bijvoorbeeld leuke dingen te gaan doen. Dan zou ik bijvoorbeeld alle vragen stellen die je wilt weten, zodat je ook genoeg duidelijkheid hebt. Als je dat allemaal hebt gehad, heb je misschien erover nagedacht om de volgende stap te zetten:… Lees verder »

Leeftijd
23
Anoniem
Anoniem

Beste Sophie, Wat goed dat jij je verhaal deelt op het forum. Mijn ouders zijn ook gescheiden omdat mijn moeder vreemd ging. Dat was in het begin natuurlijk niet makkelijk. Maar uiteindelijk is zij bij mijn stiefvader gebleven, met wie ze nog steeds heel gelukkig is en heeft mijn vader ook al heel lang een vriendin. Met beide stiefouders heb ik een goede band opgebouwd, maar dat heeft natuurlijk wel tijd gekost. Het kan dus positief uitpakken ;). Ik begrijp dat je het moeilijk vindt om je vader te vergeven. Probeer er met hem over te praten, misschien dat hij… Lees verder »

Leeftijd
23
Nicoline
Nicoline

Lieve Sophie, Soms is het heel lastig om iemand waar je wel veel van houdt iets te vergeven waar jij het eigenlijk heel moeilijk mee hebt. Ik heb dit ook al vaak moeten doen en dat was niet altijd makkelijk. Mijn tip is om je te bedenken hoe je zou willen dat jij en je vader met elkaar omgaan en dat allemaal opschrijven. Schrijf ook alle dingen op die je niet leuk vindt en waar je moeite mee hebt. Als je dit hebt gedaan dan is het alles in je hoofd een beetje opgeruimd en daardoor kan het makkelijker zijn… Lees verder »

Leeftijd
18
Lisa
Lisa

Beste Sophie, Wat goed dat je deze vraag stelt op het forum! Ik begrijp heel goed waarom je dit nog een beetje moeilijk vind en misschien ben je nog wel een beetje boos op je vader? Het is heel belangrijk dat je hierover met iemand kan praten. Dit kan bijvoorbeeld een goede vriend of vriendin zijn maar ook je juf of meester of iemand die je al heel lang kent waar je goed mee kan praten. Ook kan je hierover natuurlijk met je ouders praten als je dit fijn vind. Villa Pinedo biedt zelf ook iemand aan waarmee je kan… Lees verder »

Leeftijd
18
kaylee
kaylee

Lieve Sophie, wat fijn dat je jouw verhaal met ons deelt. mijn moeder is ook een keer vreemdgegaan in een relatie met mijn stiefvader. dit vond ik ook heel erg. wat ik toen heb gedaan is gevraagd waarom ze het deed. misschien is het goed om dat ook aan jou vader te vragen? zo kom je misschien wel te weten waarom hij het deed, en ondanks dat vreemdgaan natuurlijk niet de bedoeling is, kun je op deze manier misschien wel meer begrijpen waarom hij het deed. ik denk dat het goed is als je jouw gevoel goed omschrijft naar je… Lees verder »

Leeftijd
18