richelle (17 jaar) in

Verplicht?

Ik heb een vraag, ik woon nu sinds 4 maanden bij mij vader. En mijn moeder eist nog steeds dat mijn vader haar elke maand alimentatie betaald.. Ze zijn nooit getrouwd, is mijn vader dat ook verplicht?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Aron
Aron
8 jaren geleden

Hallo Richelle, Ik zal jouw vraag zo goed mogelijk proberen te beantwoorden: In Nederland bestaat er een alimentatieplicht, dat betekent dat jouw vader verplicht is om alimentatie te betalen. Mocht het zo zijn dat jouw ouders niet getrouwd waren én geen geregistreerd partnerschap hadden, dan is jouw vader niet verplicht om alimentatie te betalen. Je zou eens kunnen uitzoeken wat je het beste in jouw situatie kunt doen. Ik geef je hieronder een aantal websites die je kunt raadplegen voor meer informatie: – http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/scheiden/vraag-en-antwoord/inning-van-alimentatie.html – http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vraag-en-antwoord/onderhoudsplicht.html – http://www.juridischloket.nl/familie-en-relatie/alimentatie/alimentatie-berekenen/ Veel succes met het uitzoeken. Je kunt ook eens proberen om er samen met jouw… Lees verder »

Nadine
Nadine
8 jaren geleden

Hee Richelle,

Vervelend voor je dat jij deze vragen moet stellen. Hopelijk kan ik jouw vraag beantwoorden.

Ik ben er vanuit gegaan dat je partneralimentatie bedoelt. Partneralimentatie kan worden vastgelegd door de (ex-)partners zelf of door de rechter bij een echtscheiding of einde van geregistreerd partnerschap. Maar ze kunnen natuurlijk altijd onderling afspraken maken ook al zijn ze niet getrouwd geweest of hebben ze geen geregistreerd partnerschap gehad. Is dat niet het geval, dan is jouw vader niet verplicht partneralimentatie te betalen.

Hartelijke groetjes!