Esmee (10) in

Voortrekken

Ik vind het lastig als ik bij mijn vader ben. Ik heb het gevoel dat hij mijn broertje voortrekt. Kan iemand mij tips geven hoe ik hiermee om moet gaan?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Maud
11 maanden geleden

Hi lieve Esmee, Wat dapper dat je je vraag op dit forum durft te stellen. Ik herken je gevoel heel erg. Vroeger had ik ook heel erg het gevoel dat mijn ouders mijn zusje heel erg voortrokken (mijn ouders zijn later pas gescheiden). Mijn zusje mocht dingen altijd eerder of dan hadden we ruzie en dan werden ze alleen boos op mij en niet op m’n zusje. Ik kon daar zo boos en verdrietig om worden. Weet je wat het met jou doet als je het gevoel hebt dat je vader je broertje voortrekt? Probeer het tegen je vader te… Lees verder »

Emma
11 maanden geleden

Hey Esmee, Oh ja dit is zo lastig! Ik heb dit zelf niet zo erg meegemaakt, maar ik hoor best vaak dat kinderen dit thuis hebben. De tip die mij te binnen schiet is er over praten, want voor je gevoel opkomen is zo belangrijk. Heb je dat al geprobeerd? Bijvoorbeeld door te zeggen wat jou opvalt en wat je anders zou willen. Soms hebben ouders niet door dat ze dit doen. Als je dit gaat vertellen, kan het helpen om vanuit de ik-boodschap te praten/schrijven. Dus bijvoorbeeld: “ik voel me … als …. gebeurt”. Dan voelen mensen zich soms… Lees verder »