Muriël (13 jaar) in

Verwerking

Hallo,
Ik heb in de afgelopen kerstvakantie mijn vader vertelt dat ik niet meer naar hem toe wil. Dit vond ik erg moeilijk. Ik heb er toen met mijn oom en tante over gepraat en hun wouden mij graag helpen om het te zeggen. Ik durfde mijn vader niet zelf te bellen en had gevraagd aan mijn oom als hij dat misschien voor mij wou doen. Toen kreeg ik te horen van mijn vader dat hij niet naar mij toe wou komen voor een gesprek (hij woont 2 uur van mij vandaan). Ik was echt hartstikke boos op hem en tegelijk verdrietig dat hij niet wou komen. Toen heb ik hem een mail gestuurd met wat ik anders in het gesprek wou zetten. Daar kwam na 3 dagen reactie op. Hij was positiever dan ik had verwacht. Ik had verwacht dat hij harstikke zielig of boos zou reageren. Dit was dus gelukkig niet het geval. Alleen nu heb ik er dus een keer met een maatschappelijk werkster over gepraat en nu moet ik helemaal naar een speciale groep waar ik mijn verhaal kwijt kan. Ik weet nu niet wat ik moet doen omdat ik het nu allemaal juist probeer ‘af te sluiten’. Wie weet misschien wat ik het beste kan doen?
Xxx Muriël

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Femke
Femke
9 jaren geleden

Hoi Muril, Wat goed van je dat je die vraag hier stelt! Iets wat ik de laatste jaren heel erg heb geleerd is dat ‘afsluiten’, ‘accepteren’ en ‘wegstoppen/onderdrukken’ heeeeeel dicht bij elkaar liggen. Je hebt een grote stap genomen door tegen je vader te zeggen dat je niet meer naar hem toe wil, maar daarmee zijn jouw zorgen niet opgelost. Een scheiding en ouders hebben veel invloed op wie jij bent. Naarmate je ouder wordt krijg je steeds meer vragen en word je je bewuster van meer dingen. Dit zou kunnen betekenen dat je je nu goed voelt, omdat je… Lees verder »

Nina
Nina
9 jaren geleden

Hallo Muriël, Dankjewel voor jouw berichtje, goed van je dat je dit met ons wilt delen. Om te beginnen wil ik zeggen dat ik het super knap van je vindt dat je de stap hebt genomen om tegen je vader te zeggen dat je niet meer naar hem toe wilt. Je hebt het met een beetje hulp gedaan, en dat is alleen maar heel goed! Ik begrijp dat je boos en verdrietig te gelijk werd toen je hoorde dat je vader niet naar jou toe wilde komen voor een gesprek. Wel vind ik het heel fijn om te horen dat… Lees verder »