Anoniem (21 jaar) in

Vervelend praten over elkaar

Wat kun je doen als beide ouders vervelend over elkaar praten tegen mij.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anne
2 jaren geleden

Hoi Anoniem, Allereerst: super rot dat je aan moet horen wat je ouders over elkaar zeggen. Het is heel vervelend als kinderen in het midden komen te staan als een soort ‘klankbord’. Ik ben altijd van mening dat kinderen daar nooit de dupe van horen te worden. Mijn moeder had kort na de scheiding er ook een handje van. Ze had het niet eens door, want ze kon ook heel lief praten over mijn vader, maar soms… Ouders hebben vaak veel verdriet, frustratie of andere negatieve emoties rondom elkaar of de scheiding. Hoe dan ook, dit neemt niet weg dat… Lees verder »

Kirsten
2 jaren geleden

Hi Anoniem, Goede vraag! Ik kan hier ook niet altijd goed mee omgaan. Gelukkig is het door de jaren wel minder geworden dat ze het doen. Wat voor mij hielp was aangeven dat ik het niet chill vind. “Je hebt het wel over mijn vader/moeder en het doet mij pijn dat je zo over hem of haar praat.” Indien nodig kan je dan nog toelichten wat het met je doet. In discussie gaan heeft geen zin, dan komen de emoties en luisteren ze niet naar het feit dat het jou pijn doet. Ik hoop dat mijn “tactiek” voor jou ook… Lees verder »

Jordi
2 jaren geleden

Hoi! Wat naar om te horen dat jouw ouders vervelend over elkaar praten tegen jou. Hier bij VillaPinedo ben je dan aan het juiste adres. Mijn ouders zijn ook gescheiden, en ze zijn ster in vervelend praten over elkaar. Meteen toen mijn ouders uit elkaar zijn gegaan begon het. Eerst dacht ik dat het er gewoon bij hoorde en negeerde ik het vooral. Maar mijn ouders vroegen mij steeds vaker om bevestiging. Wat mij toen hielp was uitspreken dat ik het er niet over wil hebben. Het is prima dat ze elkaar liever niet zien of spreken, maar ik (of… Lees verder »