Anoniem (18 jaar) in

Verschillende manier doen en laten

Hoi allemaal,
Bij mijn vader is het zo anders als bij mijn moeder thuis, en andersom. Doordat het allebei zo verschillend is, heb ik een beetje van beide meegenomen in mijn manier van doen en laten, waardoor er vaak irritaties ontstaan (meestal met mijn stiefmoeder) om hoe ik iets doe, omdat dit dan niet op “haar manier” is. en het gaat echt om de kleinste dingetjes… Ik vind dit zo ontzettend moeilijk. Vandaag gebeurde het weer, waar ik behoorlijk verdrietig van werd. Ik heb toen de (voor mij grote) stap genomen om er iets van te zeggen tegen mijn stiemoeder. Dit heeft geholpen maar ik zit er nog zo mee in mijn hoofd… en weet dat dit toch steeds opnieuw gebeurd.. iemand nog tips..?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Janne
7 maanden geleden

Lieve Anoniem , Wat ontzettend dapper dat je jouw verhaal durft te delen op ons forum! Zelf heb ik niet precies dezelfde ervaring als jij, maar er is wel iets wat ik herken in andere situaties die ik heb meegemaakt. Namelijk dat mijn ouders hele ander manier van doen hebben. Bij mijn moeder is het wat strenger en bij mijn vader wat losser. Ook ik probeer er tussenin te zitten maar dit levert bij mijn moeder soms wat irritaties op. Ik woon wel alleen bij mijn vader dus dat scheelt. Het heeft mij geholpen om samen te gaan zitten met… Lees verder »

Anoniem
6 maanden geleden
Reply to  Janne

Hoi Janne,
Dankjewel voor je tips! Ik ga er zeker iets mee doen 🙂

Liefs

Evelien
7 maanden geleden

Hoihoi! Wat superdapper dat jij je verhaal deelt op ons forum. Je vertelt dat de regels bij jouw vader en moeder anders zijn en dat dat voor spanning zorgt. Dat herken ik ook! Toen mijn ouders gingen scheiden, was ik 8. Bij mijn vader waren de regels direct anders dan bij mijn moeder en dat vond ik ook erg moeilijk. Ik was dan vaak boos dat ik bij mijn moeder wel frisdrank mocht en bij mijn vader niet of dat ik bij mijn vader een half uur later naar bed mocht dan bij mijn moeder bijvoorbeeld. Dat vond ik toen… Lees verder »

Anoniem
6 maanden geleden
Reply to  Evelien

Hoi Evelien,
Dankjewel voor je reactie :). Je vraagt hoe het komt dat ik zeker weet dat het vaker zal gebeuren. Dit weet ik omdat mijn stiefmoeder heeft gezegd dat dit er bij haar niet snel uit zal gaan omdat zij zo gewoon is opgevoed… en omdat het echt vaak gebeurt. Het probleem is een beetje dat mijn stiefmoeder niet goed over dit soort dingen durft te praten, en ik het ook heel spannend vind… de brief is wel een heel fijn en goed idee! Ik ga zeker iets met je tips doen! Nogmaals dankjewel :).

Liefs

Evelien
6 maanden geleden
Reply to  Anoniem

Lieve anoniem, Wat fijn dat je iets kan met de tips! Wat vervelend dat jouw stiefmoeder en jij het moeilijk vinden om over zulk soort dingen te praten. Ik herken dat heel erg. Ik vind het ook spannend als ik moet praten over hoe ik mij voel. Wat mij nu helpt, is dat ik elke dag met mijn vriend of vriendinnen even praat over mij gevoel. Dat is superspannend, maar hoe vaker ik het doe, hoe makkelijker het gaat. Jij hoeft natuurlijk niet gelijk met je stiefmoeder te praten, maar zou het je helpen als je eerst eens met iemand… Lees verder »

Anoniem
6 maanden geleden
Reply to  Evelien

Hey Evelien,
Super bedankt voor de fijne tips!

Liefs