Remco (14 jaar) in

Verplicht naar mijn moeder?

Hallo,

Mijn ouders zijn momenteel aan het scheiden, ik heb hier zelf vrij weinig moeite mee maar heb geen contact meer met mijn moeder. Het zit zo: in maart zei mijn moeder tegen mijn vader dat ze moest gaan denken of ze nog wel verder wil met ONS. Mijn moeder is nu dus al vanaf Maart weg en heeft in al die tijd geen contact met mij opgenomen, we hebben wel af en toe geappt maar ze vroeg nooit of ik een langs kwam. Nu zit mijn vader hier best wel mee en wil misschien toch een omgangsregeling in het conference (ofzo iets) laten zetten, nu is mijn vraag: als mijn vader dat nou echt wil doen, en ik ben het daar absoluut niet mee eens. Ben ik dan alsnog verplicht om naar mijn moeder te gaan?? of kan ik daar tegen in gaan. Hoop dat jullie mij kunnen helpen.

groetjes Remco

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Remco
Remco
9 jaren geleden

Dankje voor jullie tips en adviezen, ik hen gisteren bij de kinderrechter moeten komen. Hoop dat er naar mijn stem geluisterd word

Groetjes Remco

b
b
9 jaren geleden

Ik lees dat er nu een enorme afstand is tussen je moeder en jou. Door boosheid en het gevoel in de steekt te zijn gelaten. Je mag ook boos zijn en even afstand nemen maar het is en blijft je moeder. Onvoorwaardelijk. Hebben jullie hier al eens over gesproken met elkaar? en durf jij je gevoelens te laten zien? Misschien kan je haar een brief schrijven over hoe je je voelt en komt er zo weer een opening. Het heeft echt tijd nodig. Mijn zoon van 13 heeft ook een slecht contact met zijn vader. Ook het gevoel in de… Lees verder »

Steven
Steven
9 jaren geleden

Hallo Remco Goed dat je deze belangrijke vraag stelt. Vanaf je twaalfde mag je meedenken over wat er in het convenant wordt afgesproken tussen je ouders over de omgangsregeling. Je mag je eigen keuzes maken en aangeven wat je wilt. Het is goed dat je verteld hoe jij het zou willen. Een convenant kun je ook later weer aanpassen. Het zijn basisafspraken. Het is denk ik goed dat je de ruimte krijgt om mee te denken en de mogelijkheid hebt om later de afspraken aan te passen. Vraag hier maar gewoon om bij je vader en je moeder. Sterkte en… Lees verder »