Sarah (22) in

Verblind door de liefde

Hoi,
Ik heb een vraag over een situatie met mijn stiefbroertje.
Sinds een aantal maanden heeft de vader van mijn stiefbroertje een nieuwe vriendin gekregen. Deze vriendin zegt gemene dingen tegen mijn stiefbroertje, zegt dat ze niet welkom zijn, etc.
Nu wil mijn broertje niet meer naar zijn vader toe, omdat zijn vriendin er dan bij is.. Hij voelt zich bij haar niet prettig/gewenst. Hij heeft geprobeerd met zijn vader hier over te praten, maar die is verblind door de liefde. Wat kan hij doen? Of wat kan ik of een ander hier in betekenen voor hem?

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SandraAnneSabine Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Sandra

Hoihoi Sarah, Wat fijn dat je ons een berichtje stuurt en dat je iets wil doen voor je stiefbroertje! De situatie die je beschrijft is voor mij wel een beetje herkenbaar. Mijn vader kreeg ook een nieuwe vriendin en hier moest ik toen zelf ook heel erg aan wennen. Zij was wel heel lief voor mij, maar ik moest er wel aan wennen dat ik de aandacht van mijn vader weer met iemand anders moest delen. Dat er gemene dingen tegen jouw stiefbroertje worden gezegd is natuurlijk helemaal niet leuk en ik kan me voorstellen dat hij zich daar nu… Lees verder »

Anne

Hallo Sarah, Bedankt voor jouw bericht en wat vervelend dat een gesprek niet bleek te helpen. Wat ik aan zou raden, is om nogmaals een gesprek aan te laten gaan tussen je stiefbroertje en de vader, met een andere persoon erbij. Een derde persoon kan soms heel goed helpen bij zo’n gesprekken, omdat deze neutraal blijft. Dit heb ik in het verleden ook al vaker gemerkt. Het zou kunnen zijn dat daardoor de vader juist meer gaat denken. Als dit ook niet zou helpen, waar ik niet vanuit ga, maar stel het zou niet helpen, dan zou ik even een… Lees verder »

Sabine

Lieve Sarah, Wat fijn dat jij Villa Pinedo hebt gevonden en wat lief dat jij jouw stiefbroertje zo goed in de gaten houd. Mijn vader heeft ook een nieuwe vriendin gekregen en ik ben daar ook niet welkom. Het wordt niet letterlijk tegen mij gezegd maar het is heel duidelijk aanwezig en dat is niet fijn. Ik wacht nu al een paar jaar tot die verblindende liefde over is maar helaas. Mijn vader wil het niet inzien en momenteel ben ik tot de conclusie gekomen dat dat zijn gemis is (Natuurlijk mis ik hem ook dus het blijft vervelend maar… Lees verder »