Rosemarijn (16) in

Verantwoordelijk voor ouders

Mijn ouders zijn nu 6 jaar geleden gescheiden. Ik heb hier altijd erg veel last van gehad, omdat ik heel erg gevoelig ben voor sfeer. Ik voel me vaak verantwoordelijk voor het geluk van allebei mijn ouders en durf vaak dingen niet uit te spreken, omdat ik ze allebei geen pijn wil doen. Mama is vreemd gegaan en daarom is zij (vooral volgens papa en oma) the badguy in dit verhaal. Ik zit er midden in en dat wil ik helemaal niet. Al heel lang woon ik bij papa omdat dat het huis is waar we eerst met z’n allen woonde en ik waar ik mij ook het meest thuis voel. Ik miste mama nooit zo erg tot afgelopen half jaar. Ik weet niet wat ik wil en ik weiger in mijn hoofd ook een soort van keuze te maken omdat ik dit allemaal nooit had gewild natuurlijk. Ik ga daarbij ook niet zo goed op verandering. Steeds vaker praat de moeder van papa slecht over mama, dit doet mij echt heel erg veel pijn. Ik schrijf dit nu omdat (echt heel stom hoor) ik net tegen papa zei dat ik de koffie bij mama lekkerder vind dan bij hem. Het ging mij dus volledig om de fucking koffie en niet om wie er beter is, papa of mama. Gelijk kreeg ik een “dat wil ik helemaal niet horen, dat doet iets met mij” terug van papa. Alsof het een wedstrijd is. Ik had het helemaal niet zo bedoeld en vind het echt vervelend dat ik ergens op aangewezen word terwijl dat helemaal niet mijn intentie was. Het doet me zoveel pijn dat het altijd een strijd is waar ik midden in zit en waarin ik mij geen fouten kan veroorloven.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Bella
3 maanden geleden

Hoi Rosemarijn 🙂 Het is wel duidelijk dat jouw ouders wat unsolved business met elkaar hebben. Van wat ik zie, is jouw vader nog steeds niet over jouw moeder heen en wat ze gedaan heeft. Het is ook fout wat jouw moeder deed, maar dat betekent niet dat je vader/je vader’s moeder dat elke dag moeten herhalen. Het is nogal kinderachtig, om heel eerlijk te zijn. Je vader moet accepteren wat er gebeurt is. Je kan niet met je ene voet in het verleden staan en met de ander in de toekomst, want dan zeik je op vandaag. Praat met… Lees verder »

India
3 maanden geleden

Hoi Rosemarijn, Wat goed dat je Villa Pinedo hebt gevonden en hier je verhaal plaatst. Je zegt dat je je verantwoordelijk voelt voor het geluk van je ouders en dat je vaak dingen niet naar ze durft uit te spreken. Ook zeg je dat je familie slecht over een van je ouders praat en dat je eigenlijk helemaal geen keuzes wil moeten maken. Wat vervelend dat je hiermee zit! Wat je opschrijft herken ik allemaal heel erg uit mijn eigen situatie. Ik hield ook heel veel informatie en gevoelens voor mezelf, omdat ik mijn ouders er niet mee wilde opzadelen.… Lees verder »

anoniem
3 maanden geleden

ik herken dit en als ik jou was zou ik met iemand gaan praten en JOUW MENING GEVEN niet die van je moeder of vader