() in

Verantwoordelijk voor broertjes en zusje

Dit berichtje is vooral om mijn hart even te luchten.

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik zelf 9 á 10 was. Ik heb nog twee jongere broertjes en een jonger zusje.
De laatste paar weken ben ik mij gaan realiseren hoe slecht mijn ouders met mij en mijn broertjes en zusje zijn omgegaan. Ze hebben ons als afstootkussens en postduiven gebruikt. Hebben/hadden we tegenwoord? Hadden we grenzen die hun gevoelens kwetsen? Dan waren we ondankbare kinderen die hun verdriet niet in acht namen. We konden dan maar beter een ander huis zoeken. Daarnaast hebben ze beide verschillende problemen en gebruiken ze deze kaarten graag om medelijden bij ons op te wekken.
Ik moest als oudste ook helpen bij het opvoeden van mijn broertjes en zusjes en kreeg ik verantwoordelijkheden die ik niet had moeten krijgen. Want ik was ‘oud en wijs genoeg’. Ondertussen is dit automatisme geworden, voornamelijk om mijn broertjes en zusje te beschermen. Ik wil liever dat ze op mij afreageren dan op de rest. Mij zijn ze als dochter al verloren namelijk. Ze zijn daarvoor te vaak over mijn grenzen gegaan.

Het liefst vertrek ik zo snel mogelijk uit huis, om mentaal en emotioneel te helen. Maar deze gedachte geeft mij ook weer zorgen, vanwege mijn broertjes en zusje. Zodra ik weg ben of mijzelf afreageer op hun, krijgen zij de woede over zich heen.

Het ergste is dat ik ondertussen niet meer weet of ik mij aanstel of dat er echt iets aan de hand is.

Bedankt dat ik dit hier kwijt kan, Villa Pinedo 🙂

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments