Nika (13) in

Veel aan mijn hoofd

hi, Ik heb dit moment veel aan mijn hoofd, ik kan het even niet meer aan. Alles stapelt zich op! (Deze app heb ik van mijn psycholoog)

Mijn ouders zijn in september 2020 gescheiden, veel mensen zeggen dat het nu pas gaat bezinken, ik denk dat dat nu ook gebeurd. Ik zit de laatste tijd erg hoog in mn emoties merk ik zelf..
Elke week van papa naar mama is erg zwaar voor mij. Voor de rest gaat het thuis goed, behalve stief ouders dan maar daar kunnen we niks aan doen….

op school heb ik veel gezeik met mijn vriendengroep, hun zeggen dat ik heb gedaan terwijl dat helemaal niet zo is en nu vertrouwt niemand mij meer en praten ze niet meer tegen mij..
veel gesprekken op school gehad met mij alleen en met hun, niks verandert echt.

slapen gaat ook niet zo goed de laatste tijd, veel moe overdag maar savonds heel wakker.

kan iemand mij tips geven over wat ik allemaal nu kan doen?
groetjes Nika

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Mirthe
1 jaar geleden

Hi Nikita, wat goed dat je ons laat weten wat er bij je aan de hand is. Dat op zichzelf is al een moedige en dappere stap. Dank je wel daarvoor. Zelf heb ik ook in jouw situatie gezeten, waardoor ik je graag zou willen adviseren het gesprek (nogmaals) aan te gaan met je vader en moeder. In mijn situatie moest ik ook iedere week heen en weer, terwijl ik hierdoor geen rust meer kreeg. Het is niet erg dat je dat voelt en heeft niks met je ouders te maken. Je mag ze gerust zeggen dat je liever om… Lees verder »

Nika
1 jaar geleden
Reply to  Mirthe

Hallo mirte, mijn ouders werken heel veel daarin zijn we 3 a 4 dagen bij de 1 of de andere.

Ik laat mijn vriendengroep zo goed mogelijk gaann ik focus me nu alleen op school en sport.

Rohini
1 jaar geleden

Dag Nika, wat leuk dat je een kijkje neemt op dit forum! Wat je zegt is heel herkenbaar, ik ben zelf ook ongeveer twee jaar na de scheiding pas de effecten ervan gaan ervaren, hoewel ik helemaal niet wist dat dat het was, dus super knap dat jij dit wel al weet! Als ik hoog in mijn emoties zit zoek ik vaak naar afleiding, in muziek bijvoorbeeld. Als dat niet gaat probeer ik mezelf er vooral aan te herinneren dat mijn emoties geen problemen zijn die opgelost moeten worden, in ieder geval niet als ik nog emotioneel ben. Over het… Lees verder »

Nika
1 jaar geleden
Reply to  Rohini

hey Rohini, dankjewel voor je reactie, ik ga er aan werken om te zeggen wat me dwars zit onderandere het heen en weren… ik heb het wel een paar x aangegeven maar ja we kunnen er niks aan doen.

Omdat ik nu even heel hoog in mn emoties zit gaat het lastig om tegen mensen te praten, normaal ben ik altijd van het lachen en gieren en praten maar de laaste 2 maanden ben ik erg stil en somber.

groetjes Nika (zij/haar)

Rohini
1 jaar geleden
Reply to  Nika

Dag Nika, Wat goed dat je al hebt aangegeven dat je het niet fijn vindt om te heen en weren. Jammer dat je ouders er niet naar luisteren. Ik wil dat je weet dat het niet jouw schuld is dat zij niet luisteren. En wat je zegt over stil zijn, je hoeft ook niet altijd alles te delen met iedereen, zeker niet als je daar geen zin in hebt. Vaak heb ik ook gewoon even de tijd nodig om te bepalen hoe ik mij voel voordat ik het er met anderen over kan hebben. Dat is okay. Alsnog wil ik… Lees verder »

Nika
1 jaar geleden
Reply to  Rohini

Hey, ik zal over alles na denken!

Karlijn
1 jaar geleden

Hey! Ik ben Karlijn 🙂 wat vervelend voor je! Probeer iemand te vinden om mee te praten! Dat helpt echt! Ik snap dat je sommige mensen niet vertrouwt, maar probeer iemand te vinden die je wel vertrouwt! Ik zou ook proberen nieuwe vrienden te maken! Buiten je school misschien?
Heel veel liefs en succes, karlijn

Nika
1 jaar geleden
Reply to  Karlijn

Haii Karlijn,
Ik heb een tijdje gepraat met een psycholoog die sessies zijn nu voorbij… ik praat regel matig met een docent bij mij Opschool.
Ik heb ook veel vrienden op mijn sport en vertrouw ik ook heel erg.