() in

Vechtscheiding

Beste allemaal,

Sorry voor het storen maar ik weet niet meer wat ik moet doen. Mijn ouders hebben afgelopen December aan mijn zusje(15) broertje(17) en mij verteld dat zij gaan scheiden. Zij zouden hierbij vrienden blijven en samen alle verjaardagen en feestdagen vieren en de hele mikmak. Totdat mijn moeder een huis had gevonden zouden wij ook met zijn 5en blijven wonen. Mijn moeder heeft sinds 1.5 jaar een eigen bedrijfje dat dus nog opstartend is en klust daarnaast bij(tot 3 jaar geleden is zij altijd huismoeder geweest). Omdat zij geen vast salaris heeft of iets dergelijks mag zij niet zelfstandig een huis huren. Daarom wonen wij nu na 9 maanden nog steeds met zijn allen. Van dat vrienden blijven is alleen niet veel overgebleven. Ondertussen is het uitgelopen op een echte vechtscheiding waarbij ze de ander zoveel mogelijk proberen te pesten om het huis te verlaten.

Mijn moeder wilde ook heel erg graag het huis verlaten maar kan dit dus niet zonder echtscheidingsconvenant. Mijn vader vertikt het ook om het huis te verlaten en vind het mijn moeders eigen schuld dat het nu zo is. Met behulp van een mediator was er in januari namelijk een echtscheidingsconvenant opgesteld maar dat heeft mijn moeder afgewezen en dat neemt mijn vader haar heel erg kwalijk. Ondertussen hebben zij ook advocaten maar we komen nog niet verder.

Als mijn vader bijvoorbeeld per maand 200 euro wil betalen aan alimentatie dan zegt mijn moeder nee heb meer nodig wat dacht je van 300 en dan bied hij daarna maar 100. Verder wil hij alle kinderbijslag blijven ontvangen etc. Sinds de scheiding wilde mijn vader ook dat mijn moeder mee ging betalen aan de huisrekening, deze had hij tot dan altijd zelf betaald want hij had als enige werk en toen mijn moeder wat ging bijklussen betaalde ze daar extraatjes van zoals etentjes met de familie etc. In het begin verdeelden zij dan deels de kosten maar sinds een paar maanden stort mijn vader niks meer. Mijn moeder betaalt de boodschappen, de telefoonrekening alles in huis en als mijn vader een keer boodschappen doet is het voor 2 dagen en dan alleen het hoofd noodzakelijke dus nooit wasmiddel etc. Mijn moeder is ondertussen ook door haar spaarpotje heen dus wij leven erg zuinig. Papa betaalt dus liefst niks maar eet dan wel mee etc.

Nu was het vorige week de bedoeling dat mijn vader tijdelijk iets zou huren omdat met zijn 5en in huis niet gaat maar dat weigert hij nu. Ze praten niet met elkaar alleen ruzie of via ons, niks kan en zelfs met hun samen in 1 ruimte zijn is afgrijselijk. Wij horen natuurlijk ook niet het hele verhaal maar van beiden stukjes en beiden vinden het de schuld van de ander. Ik wil zo graag iets kunnen doen maar over bijvoorbeeld de boodschappen of iets mag ik van mijn moeder niks zeggen omdat zij dat op hun slaapkamer allemaal te horen krijgt en hij dan boos word(ze slapen ook nog in 1 bed en als ik of mn zusje ergens anders slapen slaapt mijn moeder in ons bed). Het is ondertussen gewoon een wedstrijdje geworden van wie krijgt het eerst de ander gek en ze hebben sowieso beiden schuld wel maar mijn moeder kan oprecht niet weg want die mag niks huren dus we zitten met zijn allen vast.

Sorry voor het lange verhaal maar ik weet gewoon niet meer wat ik kan doen, met ons allemaal gaat het slecht en het huis is praktisch onbewoonbaar maar we zitten met zijn allen vast en ik wil gewoon dat er iets gebeurt. Nogmaals sorry voor het lange bericht ik hoop gewoon dat iemand weet wat ik kan doen.

Liefs Anna

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments