Vakanties regelen

hai allemaal,
mijn ouders zijn al gescheiden toen ik 5 maanden was. Ik ben sinds dien altijd door de weeks bij mijn moeder geweest en om de twee weken in het weekend bij mijn vader. Mijn zus (15 jaar) komt ook nooit meer bij mijn vader. Ze heeft het niet echt met onze stief-moeder. Daardoor ziet zij hem (bijna) nooit meer. Ook merk ik dat er veel van mij gevraagd wordt. Eigenlijk moet ik de vakanties regelen. Dat komt omdat zij het beste voor mij willen. Maar ik vind dit soort beslissingen moeilijk te nemen. Heeft iemand tips voor mij hoe ik zoiets makkelijker kan plannen?
groetjes!

4
Reacties

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
EmmelineRozanneRomyEsmée Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Esmée
Advies van jongeren
Esmée

Lieve Lotte, Wat fijn dat jij je vraag aan ons durft te stellen! Ik begrijp heel goed dat dit voor jou lastig is, hier had ik zelf ook altijd moeite mee. Ik wilde mijn moeder geen verdriet doen en mijn vader ook niet. Dus koos ik eigenlijk nooit voor mezelf. Ik heb geleerd dat dit wel heel belangrijk is. Jouw ouders laten jou kiezen, dus zij vinden het ook belangrijk dat jij naar je eigen gevoel luistert. Ik ben altijd bang dat als ik er voor kies om langer bij mijn moeder wil zijn, mijn vader dan denkt dat ik… Lees verder »

Leeftijd
16
Romy
Advies van jongeren
Romy

Lieve Lotte, Wat knap dat je hier je verhaal durft te vertellen! Ik kan me goed voorstellen dat het een lastige positie is waar jij nu in zit. Zelf heb ik ook een broertje en een zusje die elk weekend naar mijn vader gaan, maar ik zelf niet. Ik woon ook op mijzelf en heb mijn eigen leven gekregen. Dit zorgt er natuurlijk bij mijn broertje en zusje ook voor dat er veel van hun gevraagd wordt en er veel gepraat wordt over bijv. vakanties en dagjes weg. Ik vind het zelf altijd fijn dat als er iets gebeurt ,… Lees verder »

Leeftijd
19
Rozanne
Advies van jongeren
Rozanne

Allereerst, goed dat je je verhaal op dit forum wilt delen. Ik hoop dat ik je met mijn ervaringen en tips een beetje kan helpen: Jij hoeft dit niet zelf te plannen, dat is een feit. Ouders horen dat te regelen. Ik heb zelf veel ervaring met moeilijk contact tussen mij en mijn vader, dus ik weet hoe vervelend dat is. Daarom wil ik je graag helpen. Je zou met allebei je ouders kunnen gaan praten over dat je het moeilijk vind om dit zelf te regelen en dat je het fijner vind dat zij die keuzes nemen, of dat… Lees verder »

Leeftijd
12
Emmeline
Advies van jongeren
Emmeline

Hoi Lotte! Dankjewel voor het delen van je berichtje op het forum, ik hoop dat wij je kunnen helpen (-; Zelf vind ik het bij dit soort dingen fijn om voor- en nadelen van keuzes op een rijtje te zetten. Ik bedenk dan bijvoorbeeld een paar “heen en weer” regelingen en probeer zo de fijnste te vinden. Ik herken je situatie goed, maar wat ik eerst niet besefte was dat dit niet allemaal mijn taak was: ik hoef niet alles te regelen of beslissingen te nemen als ik dat moeilijk vind! Misschien helpt het bij jou ook door te bedenken… Lees verder »

Leeftijd
15