Anoniem
13

Vakantie

Mijn ouders zijn sinds 2 jaar geleden uit elkaar en mijn vader heeft wel geld maar mijn moeder minder. Daarom ga ik in de vakantie met mijn moeder in Nederland en met mijn vader bijvoorbeeld naar Turkije. Maar mijn moeder blijft maar vervelend doen over Turkije en ik word daar gewoon een beetje gek van. Weet iemand hoe ik hiermee om kan gaan?

avatar
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
(null)
(null)

hey allemaal thnx voor jullie tips en adviezen enzo

elena
elena

Hallo Anoniem,

Vet leuk naar Turkije!!
Maar ik snap dat je mama daar wat problemen mee heeft.
Tis natuurlijk wel ver weg, er kan van alles gebeuren met het vliegtuig, etc.
Dus ik denk dat ze dar besorgd om is, je blijft haar kind, waar ze heel zorgzaam voor is.
Mijn mama vind het ook niet leuk als ik heel ver weg ga met mijn vader, om deze reden.

Leeftijd
12
Sandra
Sandra

Hoihoi Anoniem, Bedankt voor jouw berichtje op het forum. Leuk dat je alsnog met allebei lekker op vakantie kan, ik hoop dat dat je goed doet (: Wel lastig dat je moeder dan een beetje vervelend doet over de vakantie met je vader. Het zou kunnen zijn dat je moeder een beetje jaloers is op je vader. Zoals je zei heeft je vader dus iets meer geld, misschien is dat iets dat je moeder lastig vindt. Je zou kunnen vragen wat haar reden is om daar zo vervelend over te doen. Het is voor jou natuurlijk alleen maar leuk dat… Lees verder »

Leeftijd
22
Luna
Luna

Hoi,

Wat leuk dat je 2 keer op vakantie gaat !
Misschien helpt het om met mama hierover te praten, dan kun je haar uitleggen dat je het niet zo fijn vindt hoe ze erover doet dat je op vakantie naar Turkije gaat met je vader. Het maakt niet uit of je nou in Nederland of naar het buitenland gaat. Laat mama weten dat je met mama ook een leuke vakantie in Nederland gaat hebben. Geniet van beide je vakanties! Veel plezier en succes.

Liefs Luna

Laila
Laila

Lieve anoniem, Wat goed dat je je vraag met ons deelt. Het klinkt als een lastige situatie, zowel voor jou als voor jouw ouders. Ik denk dat jouw moeder jou heel graag zou willen geven wat jouw vader je ook geeft, een mooie reis naar het buitenland en omdat dit niet kan, het moeilijk voor haar is. Dit gedrag kan voortkomen uit een lichte jaloezie of angst om jou teleur te stellen of de vakantie met haar als minder leuk ervaart. Maar dit zijn ook maar speculaties van mij, om echt te weten waarom zij vervelend blijft doen over Turkije… Lees verder »

Leeftijd
24
Anne
Anne

Hallo, Bedankt v oor je bericht. Wat vervelend dat je moeder zo blijft gaan doen. Ik zou haar duidelijk maken dat je ook recht hebt om op vakantie te gaan en dat je dat juist leuk vindt om even weg te zijn. Jij kunt er niets aan doen dat je moeder minder geld heeft, dus ik zou het mij ook zeker niet aantrekken. Misschien zou ze zelf graag op vakantie willen of misschien reageert ze zo, omdat ze jou dan gaat missen. Aanspreken op haar gedrag is het beste, dat heb ik in het verleden ook vaker bij zo’n soortgelijke… Lees verder »

Leeftijd
23