Marie (15) in

Vader wil corona testuitslag van moeder weten

Mijn moeder werkt op een school. Op een andere school waren kinderen besmet met het Britse variant van COVID. Als gevolg *mochten* alle leerkrachten/ouders/kinderen van andere scholen in de buurt getest worden. Mijn moeder koos om getest te worden. Van deze *vrijwillige* test wouw mijn vader de uitslag van mijn moeder en werd hij zeer boos toen hij die niet kreeg. (Mijn ouders zijn gescheiden en doen een week-week regeling (het staat nog niet op papier)en voor de wisseldag wouw mijn vader haar testuitslag). Als mijn vader mijn moeder verplicht om de uitslag van de vrijwillige test te geven, is dat dan een inbraak op de grondwetten van recht op privacy en lichamelijke integriteit? of is mijn moeder toch verplicht om de uitslag vrij te geven? (toon a.u.b. links naar sites waar deze gegevens staan, ik heb lang gezocht op google maar vind helemaal niets).

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
kyra
21 dagen geleden

misschien kan je dan naar http://www.hetklokhuis.nl gaan en dan op specials en dan op Scheiden daar vind je info daar over. Je leert dan ook over de vechtscheiding.

Fleur
1 maand geleden

Hoi lieve Marie! Wat fijn dat je het forum gevonden hebt om jouw vraag te stellen. Zoals Gabriël ook zegt kan ik mij ook goed voorstellen dat je misschien het gevoel hebt deze situatie te moeten/willen oplossen, alleen is dat inderdaad niet jouw taak. Dat is iets tussen jouw ouders. Ik snap wel dat je misschien met vragen zit, je behoefte wil uitspraken of wil weten waar je recht op hebt. Ik had dit zelf ook toen mijn ouders gingen scheiden. Wat mij hielp is om dit bespreekbaar te maken met mijn ouders. Ik heb meerdere keren met ze gepraat,… Lees verder »

Gabriël
1 maand geleden

Hoi Marie, Dank je wel voor het delen van je verhaal. Dat is een moeilijke situatie en ik kan me voorstellen dat het voor jou stress en onrust oplevert. Op je vraag heb ik niet direct een antwoord en qua privacy is het lastig om te zeggen wat er wettelijk wel en niet kan met Covid uitslagen. Waar ik je wél mee kan helpen, is je vertellen dat het niet jouw taak is om tussen je ouders te staan! Zelf heb ik vroeger ook geregeld tussen mijn ouders gestaan en dat erg lastig gevonden. Tegenwoordig vraag ik of zij zaken… Lees verder »