J.O (15) in

Vader gaat verder weg wonen

hallo,
Mijn ouders zijn zo’n 8/9 jaar geleden gescheiden en sinds dien is alles (wat logisch is) veranderd. Nu heb ik hier heel lang geen problemen mee gehad, maar de laatste tijd wel. Er spelen heel veel dingen mee waardoor ik me nu ongelukkig voel, maar mijn vraag gaat eigenlijk ergens anders over. Nu wonen mijn ouders nog dicht bij elkaar, want dat was afgesproken bij de scheiding (zwart op wit). Mijn vader heeft een tijdje terug een vriendin gevonden en die woont een half uur verder, samen wouden ze gaan samenwonen en zijn ze opzoek gegaan naar een perfect huis, maar omdat ze hadden afgesproken dicht bij elkaar te wonen totdat ik (de jongste van het gezin) 18 ben. Mijn vader en zijn vriendin hebben geen huis in de buurt gevonden en zijn dus samen in de woonplaats van zijn vriendin gaan samenwonen. Ik heb hier geen probleem mee, mijn zus (23) en broer (21) ook niet, en mijn moeder (nog) niet, omdat mijn vader het huis bij mijn moeder nog heeft aangehouden. Maar, vanwege allerlei zaken wordt het huis te duur en heeft hij besloten vanaf juni alleen nog maar bij het huis van zijn vriendin te wonen (wat ik en mijn broer en zus snappen). Helaas snapt mijn moeder dit niet, en dan is het probleem vooral dat zij het niet eens is met dat hij verder weg gaat wonen. Mijn vader zegt hierover dat er wel eens vaker zulke afspraken worden verbroken, klopt dit? en hoe moet ik hier mee om gaan? Er valt niet te praten over deze dingen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Liz Ladage
Liz Ladage
9 maanden geleden

Het is niet erg

Sandra
1 jaar geleden

Hoihoi J.O, Bedankt voor jouw berichtje op ons forum. Ik lees hier heel veel dingen in terug en probeer het dan ook stapje voor stapje te beantwoorden. Zelf heb ik veel ervaring met verhuizen. Mijn vader is op een gegeven moment ook ingetrokken bij zijn nieuwe vriendin, waardoor mijn vader en moeder op een gegeven moment op ongeveer 2 uur rijden afstand van elkaar woonden. Ik vind het heel goed dat je daarin zelf een mening hebt, want je geeft aan dit zelf niet erg te vinden. Zoals ik lees in jouw bericht is het vooral jouw moeder die er… Lees verder »

Esmée
1 jaar geleden

Lieve J.O, Wat fijn dat jij je vraag aan ons durft te stellen! En wat vervelend om te horen dat dit allemaal zo loopt. Ik herken het probleem wel een beetje hoor! Zelf woon ik samen met mijn moeder ook zo een half uur/40 minuutjes rijden van mijn vader. Toen ik jonger was was dat niet echt een probleem, omdat mijn ouders me wel moesten brengen en halen. Nu is dat wel een probleem geworden, omdat ik nu zeventien ben. Soms moet ik dus met het openbaar vervoer, wat ik persoonlijk niet prettig vind. Reizen vind ik heerlijk, maar zo… Lees verder »