Anoniem (12 jaar) in

Vaak boos

mijn ouders zijn al een jaar gescheiden en vaak wordt ik zonder reden boos. ik weer niet hoe ik dat kan stoppen. ik vind het niet leuk en ik maak de mensen om mij heen ook verdrietig. ik word snel boos en ik wil stoppen. weet iemand hoe?

3 reacties

 1. Nicole op 13 februari 2019 om 22:20

  Hallo lieve anoniem,

  Wat fijn dat je je verhaal hier met ons deelt, super goed!
  Je geeft aan dat je ouders sinds een jaar zijn gescheiden en je vaak boos wordt zonder reden. Wat vervelend voor jou zeg, ik snap erg goed dat je niet meer zo snel boos wil worden. Heb je enig idee van waar je boosheid vandaan komt? Op wat voor momenten en op wie wordt je boos? Het lijkt me een goed idee als je probeert te onderzoeken wat jou zo boos maakt zodat je ook kunt gaan kijken of je daar iets mee kunt. Kan het zijn dat jouw boosheid te maken heeft met de scheiding van je ouders? Zelf ben ik daardoor namelijk best veel boos geweest op mijn ouders. Eerst heb ik heel erg lang gedacht dat mijn ouders bij elkaar hoorden en dat dus ook zou gebeuren. Uiteindelijk ontdekte ik dat dat niet ging gebeuren en ik was toen ook best wel boos, ik wilde natuurlijk nog steeds het allerliefste 2 ouders die samen waren. Zou je het fijn vinden om met een van ons te praten over wat jou boos maakt, samen kunnen we er misschien wel achter komen! We hebben hier een speciale chat-app voor en we zijn er graag voor je! Je kunt hier meer informatie over vinden op https://www.villapinedo.nl/informatie-over-buddy/.

  Kun je hier wat mee? Ik hoop dat je snel se oorzaak van je boosheid ontdekt en er zo ook iets mee kunt doen!

 2. Tosca op 13 februari 2019 om 10:38

  hoihoi, heel goed dat je dit durft te delen. Boosheid is een reactie vaak op dingen die er zijn gebeurd. Toen je ouders zijn gescheiden, moet je alles soms toch op een andere manier doen. Het is niet niks en er kunnen emoties opkomen. Het is ook niet zo gek dat je soms niet goed weet waar die boosheid vandaan komt. Er kunnen meerdere dingen zijn.
  Het kan misschien helpen om elke keer wanneer je boos wordt even rustig te gaan zitten en een schrift erbij te pakken. En op te schrijven wat gebeurde er. Waar was je, wat werd er gezegd, wat was je gevoel op dat moment en wat was je gedachte daarbij. Zo kun je achterkomen, waar de boosheid vandaan kan komen. Misschien zijn er dingen nog niet uitgepraat of vind je het moeilijk om het aan te geven wanneer het even niet gaat. Probeer op die momenten met een van je ouders even rustig te praten. Zo kan het straks meer voelen dat ze er voor je zijn en je begrepen voelt.

  Ook om die boosheid wat meer te verminderen, zou je elke dag iets positiefs op kunnen schrijven. Zo kan je misschien uiteindelijk die boosheid beter omzetten. Maar praten is echt de sleutel om er meer vanaf te komen.

  Groetjes!

 3. Anna op 12 februari 2019 om 21:15

  Hey! Wat knap dat je dit op het forum durft te vertellen! Is de boosheid na de scheiding gekomen? Zo ja dan herken ik dit wel. Ik was vanaf de scheiding ook erg boos op mijn ouders (vooral mijn moeder). Ik was boos omdat zij ervoor hebben gezorgd dat ik in deze situatie terecht kwam. Die boosheid zorgde dan voor ruzie en daardoor werd de band met mijn moeder nog slechter. Bij mij is het pas beter geworden nadat ik met iemand (in mijn geval een psycholoog) over de scheiding ben gaan praten. Misschien helpt dit ook voor jou? Om bij een psycholoog terecht te komen moet je doorverwezen worden door je huisarts. Je zou ook een Buddy kunnen vragen, hier vind je meer informatie daarover: https://www.villapinedo.nl/informatie-over-buddy/ Met je Buddy kun je dan praten over de scheiding en de situaties waarin je boos werd.
  Veel liefs, Anna

Laat een reactie achter