Aneauniem (23 jaar) in

Uitzondering

Beste,

Ik wil jullie het volgende vragen. Sinds oktober vorig jaar wonen mijn ouders gescheiden. Na een huwelijk van 23 jaar willen mijn ouders niet meer met elkaar verder, er zijn veel dingen gebeurd. Nu hebben zij al bijna acht maanden geen contact meer met elkaar, enkel nog over praktische zaken zoals financieren van bepaalde zaken. Contact hebben ze niet over hoe ze de toekomst zien. Ik wil deze cirkel doorbreken en dat er nu duidelijkheid komt, 2,5 jaar duurt dit al. Mijn vader heeft in 2011 gezegd dat hij niet meer gelukkig is met mijn moeder. Ik weet niet hoe ik dit oplos. Vrienden kunnen dit ook niet. Hebben het wel geprobeerd maar ouders houden alle hulp af, wellicht door onzekerheid

Ik ben zelf 23 jaar dus voel me een uitzondering aangezien ik vrij ‘oud’ ben en voel maar hoop toch jullie advies te krijgen.

Alvast bedankt

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Regien
Regien
9 jaren geleden

Beste Femke, hierbij een reactie op jou schrijven. Mijn ouders zijn gescheiden en ik ben de oudste dochter uit dit gezin van vier kinderen. Ik heb spijt als ik weet niet wat, dat ik op mijn 17-18 jarige leeftijd de gesprekken aan ben gegaan met mijn moeder over hun echtscheiding. Die gesprekken maken alles helemaal niet beter, want je krijgt door hun scheiding automatisch eenzijdige dingen te horen. Ze beredeneren hun verloren relatie vanaf dat moment namelijk apart van elkaar.
Nu ik dit aan jou schrijf is de scheiding van mijn ouders inmiddels 35 jaar geleden.

Isabel
Isabel
9 jaren geleden

Hoi Aneauniem,

Vervelend dat je na 2,5 jaar nog niet weet waar je aan toe bent. Maar het advies van Femke heeft me echt geraakt en ik hoop dat het voor jou ook uitkomst biedt in deze situatie.

Veel succes!

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hallo Aneauniem, Heel goed dat je toch een berichtje plaatst om advies te vragen, want ik denk dat dit heel erg herkenbaar is voor heel veel van ons. Je bent nog niet oud hoor, ik ben ook 23 ;-). Je bent altijd een kind van je ouders en ik geloof dat je nooit te oud bent om het zwaar te vinden als je ouders scheiden en al helemaal niet als het zo gaat. Vooral zonder fatsoenlijk contact. Welke cirkel bedoel je met het willen doorbreken daarvan? Bedoel je de toekomst tussen je ouders? Eigenlijk denk ik dat je, ondanks dat… Lees verder »