Elin (18) in

Tips voor contactherstel

Mijn ouders zijn een aantal jaar geleden gescheiden. Sinds mijn vader bij ons weg ging heb ik geen contact meer met hem. Ondertussen heeft mijn vader een nieuwe vrouw waar hij 2 kinderen mee heeft gekregen. Nu zoek ik langzaam contact met mijn vader. Ik vind het lastig om zijn vrouw en kinderen te zien. Daarom ontwijk ik ze. Ook vind ik het lastig dat mijn moeder er moeite mee heeft dat ik contact zoek en ik merk bij haar veel onbegrip. Daarom weerhoudt mij dit ook om contact te zoeken met mijn vader. Ik weet niet wat ik moet doen. Wie heeft er tips voor mij?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Doa
Doa
10 maanden geleden

Lieve Elin, Het is begrijpelijk dat je je in een lastige situatie bevindt, en het is moedig dat je langzaam contact wilt opbouwen met je vader, ondanks de moeilijkheden die je ervaart. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen: Wees geduldig: Het opbouwen van een relatie kost tijd, vooral na een lange periode zonder contact. Verwacht niet dat alles direct perfect zal zijn. Geef jezelf en je vader de tijd om aan elkaar te wennen en bouw het contact langzaam op. Communiceer openlijk: Praat met je vader over je gevoelens en zorgen. Leg uit dat het lastig voor je… Lees verder »

Fien
10 maanden geleden

Lieve Elin, Allereerst, wat goed dat je hier je verhaal durft te delen! Ik kan me ook heel erg in jouw verhaal vinden. Een paar jaar geleden heb ik contact verloren met mijn vader, die ook net zoals bij jou een nieuw gezin was gestart met een andere vrouw. Mijn zusje en ik hebben een paar jaar later opnieuw contact met hem opgenomen, ondanks de mening van onze moeder, die het daar ook niet mee eens was. Ik had hier ook veel moeite mee, en dit heeft ook zeker mijn houding veranderd. Wat mij toen heel erg heeft geholpen is… Lees verder »

Isabelle
10 maanden geleden

Dag Elin, wat mooi dat jij je vraag stelt op dit forum, dit vind ik erg dapper van je. Zelf heb ik in een soort gelijke situatie gezeten, dit vond ik toen heel erg lastig. Wat mij heel erg hielp, was dicht bij mijn eigen mening proberen te blijven. Dit deed ik door er over te praten met iemand die buiten de situatie stond en mijn gedachten en gevoelens op te schrijven. Ook heb ik met het contactherstel bij mijn vader aangegeven dat ik eerst hem alleen wilde zien en op mijn eigen tempo de rest van mijn familie weer… Lees verder »