Thuis voelen in mijn eigen huis

Hallo, mijn ouders zijn al sinds mijn 5de gescheiden. Een half jaar geleden zijn mijn vader en mijn stiefmoeder weer uit elkaar gegaan. Ik voel me best wel rot aangezien er veel spanningen thuis zijn. Bij mijn moeders kant vooral aangezien ik geen goede band met mijn stiefvader heb en ik mag hem niet echt. Sinds de scheiding is mijn moeder erg veranderd en heeft ze nu letterlijk overal een regel voor waardoor ik me zelf niet vrij en thuis voel. Ik heb al meerdere malen aangegeven dat ik dit niet fijn vind maar niks heeft gewerkt. Mijn ouders hebben ook vaak discussies over de meest onzinnige onderwerpen en ik vind dat heel vervelend..
Ik wil me gewoon thuis voelen in mijn eigen huis en ook in het huis bij me vader, weet iemand hoe ik dit moet aanpakken???

5
Reacties

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
SandrakayleeDoloresAnneMadelief Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Madelief
Advies van jongeren
Madelief

Lieve Anoniem, Dank voor het stellen van je vraag. Wat zit jij in een vervelende situatie zeg! Het is zo ontzettend belangrijk om je ergens op je gemak te kunnen voelen, al helemaal thuis! Heb je dit met je ouders besproken? Regels van ouders zijn vaak vervelend, al helemaal als je zelf dingen het liefst anders wil en doet, kunnen die stomme regels de hele tijd ontzettend frustrerend zijn! Nu is vooral zeggen dat het vervelend is waarschijnlijk niet heel helpend, maar er zijn vast andere manieren om dit te bespreken! Misschien heb je zelf een voorstel om bepaalde dingen… Lees verder »

Anne
Advies van jongeren
Anne

Hallo, Bedankt voor je bericht en wat vervelend dat jij je zo voelt. Ik kan begrijpen dat jij je daardoor geremd en niet thuis voelt. Want daardoor kun je ook niet jezelf zijn. Dat heb ik bijvoorbeeld op mijn school door de personen om mij heen. Ik weet dus dat dit niet fijn voelt en heb alle begrip voor je. Jammer dat het praten ook niet heeft geholpen en je ouders discussie hebben. Misschien zou je een gesprek met zn drieën kunnen doen, tussen je mama, papa en jou. Maar als dat niet voldoende helpt of dit niet wilt, zou… Lees verder »

Dolores
Advies van jongeren
Dolores

Lieve Anoniem, Het is ontzettend logisch dat je je bij beide huizen fijn wilt voelen, wat jammer dat dit nu zo stroef gaat. Heb je het er met je ouders over gehad? Dat je spanningen voelt bij beide huizen en dat je dat niet fijn vindt? Misschien hebben je ouders het helemaal niet door gehad. Mijn vader is na de scheiding ook erg veranderd alleen dit heeft hij zelf niet door, dus dat kan je misschien ook voorzichtig aan je moeder uitleggen en voornamelijk vertellen wat dat met je doet en hoe je je voelt. Misschien kan je ook iets… Lees verder »

kaylee
Advies van jongeren
kaylee

lieve anoniem, wat fijn dat je jouw vragen met ons kunt en wilt delen. het gevoel van je niet thuis voelen ken ik idd wel. bij mij thuis is er ook zoveel gebeurt dat er zoveel spanningen komen te hangen en je eigenlijk nergens echt rust hebt. wat bij mij vaak hielp, is maatschappelijk hulp vanuit school. als hun met mijn ouders erbij gingen praten leek het altijd beter door te dringen bij mijn ouders dan dat ik het zelf vertelde. je geeft aan dat je al meerdere malen hebt aangegeven bij je moeder dat je het niet fijn vindt,… Lees verder »

Sandra
Advies van jongeren
Sandra

Hoihoi Anoniem, Dankjewel voor jouw berichtje op het forum, fijn dat je dit met ons wil delen. Vervelend om te horen dat die spanningen er zijn en dat je het eigenlijk niet zo goed kan vinden met je stiefouder(s). Zelf herken ik jouw verhaal heel goed. Mijn ouders zijn ook gescheiden toen ik 5 was en bij mij is mijn moeder dan ook 2 keer gescheiden. Het is lastig als je ouders veranderen na de scheiding, dat vond ik ook heel erg. Dat je je nu niet echt thuis voelt in je eigen huis en het huis bij je vader… Lees verder »

Leeftijd
23