Lara (15 jaar) in

Thuis

Hoii, mijn ouders zijn ongeveer 1/1,5 jaar uit elkaar en ik woon bij mn moeder en ik zie mn vader niet echt vaak. Maar het punt is, eerst woonde we in een heel groot huis met alles erop en eraan. Toen mn ouders uit elkaar gingen werd het huis verkocht en gingen mn moeder me zus en ik verhuizen naar een veel kleiner huis. Ik zit hier nog steeds mee, ondanks dat ik al een jaar in het nieuwe huis woon. Maar ik kan het nog steeds niet accepteren dat ik nu in een kleiner huis woon en het vot voor mij niet als thuis. Soms blijf ik nog liever op school dan dat ik naar huis ga omdat het niet als thuis voelt. En het ligt niet aan me moeder of aan me zus. Maar gewoon aan het huis, er is geen sfeer maar het vervelendste is gewoon dat ik het niet kán accepteren. En als bijv sommige vriendinnen voor de eerste keer langskomen dan ben ik bang wat ze van het huis vinden of dat ze het klein vinden of saai of iets..

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lara
Lara
10 jaren geleden

Hoii Tessa,

Jaa dat is wel een goed idee! Echt heel erg bedankt 🙂

Tessa
Tessa
10 jaren geleden

Hoi Lara, Ik denk eerlijk gezegd niet dat je moeder zo gaat reageren. Jij kent je moeder natuurlijk het beste, begrijp me niet verkeerd. Maar als jij haar vertelt wat jij voelt bij het huis, dan kan dat niet fout zijn. Dus niet zeggen van ”’Het nieuwe huis voelt nog steeds niet als thuis” maar ”ik voel me hier nog steeds niet thuis”. En dat is het ook fijn als je al voor jezelf al weet wat je graag zelf anders zou willen, zodat ze het niet zelf hoeft te bedenken. Misschien dat een nieuw kleurtje op jouw muur al… Lees verder »

Lara
Lara
10 jaren geleden

Dankjewel Tessa. Ik twijfel wel heel erg om het te vertellen want mn moeder heeft het echt nog steeds moeilijk. En ze zegt steeds van dit is ons huisje en ik wil haar niet pijn doen. En ik denk als ik het tegen haar zeg dat ze dan zegt, of schreeuwt dat zij er niet voor gekozen heeft, voor de scheiding, en dat als ik hier niet tevreden ben dat dat ik maar naar mn vader moet gaan..

Tessa
Tessa
10 jaren geleden

Hoi Lara, Dat je huis niet als thuis aanvoelt na een jaar is wel vervelend! Maar dat het huis kleiner is dan dat je gewend bent, daar kun je nou eenmaal niks aan doen. En je moet je ook niet schamen naar je vriendinnen toe. Ik moest ook naar een veel kleiner huis toen mijn ouders gingen scheiden, maar ik kreeg een super leuke kamer dus ik vond dat helemaal geen probleem. Ik was hartstikke trots om mijn kamer aan vriendinnen te laten zien, ondanks dat het huis kleiner was! Ik denk dat jij er ook zo naar moet proberen… Lees verder »