Anoniem (10 jaar) in

Tegen vrienden vertellen

hoi ik weet nu pas een week dat mijn ouders uit elkaar gaan en ik weet niet zo goed hoe en wanneer ik het tegen mijn vrienden moet vertellen
tips graag

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Thalia
4 maanden geleden

Lieve Anoniem, fijn dat je ons forum hebt gevonden om jouw vraag te stellen. Hopelijk kan dit berichtje jou een beetje verder helpen. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik in de brugklas zat en ik vond het, net zoals jij, heel lastig hoe en wanneer ik dit tegen mijn vrienden moest vertellen. Ik wist niet zo goed hoe ik het moest zeggen en ik was bang dat ik zou gaan huilen. Uiteindelijk vroegen mijn vriendinnen wat er was en toen heb ik het bij de kluisjes tegen ze gezegd. Zij hebben het toen tegen andere vrienden van mij verteld zodat… Lees verder »

Joëlle
4 maanden geleden

Lieve anoniem, Wat goed dat je hier je vraag stelt! Het is ook niet niks als je erachter komt dat je ouders gaan scheiden. Wat vind je hiervan? Toen ik dit hoorde was ik 11, en het was best even schrikken. Ik had ook veel verdriet en was soms ook boos. Hoe is dat voor jou? Gelukkig kon ik terecht bij mijn vrienden. Zij waren heel lief voor mij. Jij wilt graag weten hoe je dit nieuws het best aan je vrienden kunt vertellen. Het belangrijkste is dat het op een manier gaat die bij jou past en waar jij… Lees verder »

Annika
4 maanden geleden

Hey lieve anoniem, Wat fijn dat je het forum van villa pinedo hebt gevonden om je vraag te stellen! Wat vervelend dat je te horen hebt gekregen dat je ouders uit elkaar gaan. Ik snap dat je het lastig vind hoe en wanneer je dit tegen je vrienden moet vertellen. Ik vond dat zelf namelijk ook super lastig. Mijn moeder en stiefvader zijn zo’n 1,5 jaar geleden gescheiden en ik heb het de eerste 2 weken niet aan mijn vrienden verteld omdat ik daar nog niet echt behoefte aan had. Toen ik uiteindelijk zelf al iets meer aan het idee… Lees verder »

Naomi
4 maanden geleden

Lieve Anoniem, Wat goed dat je ons forum gevonden hebt en hier even je hart lucht. Pfoe wat moet dat vervelend voelen dat je ouders gaan scheiden. Mijn ouders zijn nu bijna 20 jaar gescheiden dus ik weet wel wat je ongeveer voelt. Ik denk dat het misschien een leuk of fijn idee is als je er met je juf of meester over kan praten en misschien een spreekbeurt kan houden over t onderwerp. Zo weet iedereen het en kan iedereen er rekening mee houden. Mocht dat niet lukken kan je misschien een keertje afspreken met je vriendinnen en dan… Lees verder »