Emma (14 jaar) in

Te lang op Facebook

hoi mensen,

ik ging altijd om de 2 weken een weekend naar mijn vader. nu niet meer omdat ik me daar niet fijn voel. het is altijd in het begin heel leuk en gezellig, gaan we naar de stad, maar daarna kan ik niks meet goed doen en krijg overal commentaar. laatst kregen we ruzie omdat ik te lang op facebook zat, terwijl zijn vriendin de héle dag candy crush speelt.

het ergste is nog dat hij niet wil snappen dat hij iets fout doet want: als ik me gewoon gedraag, is er toch niks aan de hand? hij schuift ook vaak de schuld op mijn moeder. ik zit er nu bijna doorheen, maar ik wil hem ook niet kwijt, want het is toch mijn vader en ik hou van hem.

xx Emma

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
emma
emma
9 jaren geleden

hoi Evi en Lotte, bedankt voor de tips, ik heb het idd al geprobeerd te zeggen op een rustige manier, maar zoals ik zei, hij snapt gewoon niet wat hij fout doet. Hoe vaak ik t ook zeg, het is altijd mijn schuld of die van mijn moeder. We hebben ook veel brieven gewisseld, maar dat pakte ook niet zo goed uit. we zijn zelfs naar een Mediator geweest om er daar over te praten, maar daar deed hij zich heel anders voor dan thuis. ineens was hij de charmante, aardige en perfecte vader. ik weet t gewoon niet meer…… Lees verder »

Lotte
Lotte
9 jaren geleden

Hee Evi, Ik begrijp best wel dat zoiets lastig kan zijn. Vooral als het voelt alsof hij niet naar je luistert. Soms helpt het dan om je gevoelens en gedachten op te schrijven. Zodat hij inzicht krijgt in jouw gevoelens en daardoor misschien ook in zijn gedrag. Ook kan hij je niet onderbreken als hij het leest. Dan ben jij eerst aan het woord. Je kunt ook goed nadenken over wat je wil vertellen en hoe. Je kunt hem ook vragen om het er een keer rustig over te hebben omdat je de spanningen in huis weg wilt nemen. Ik… Lees verder »

Evi
Evi
9 jaren geleden

Hoi Emma, Bedankt voor je berichtje. Wat een vervelende situatie zeg! Ik snap je tegenstrijdige gevoelens goed. Aan de ene kant wil je daar niet meer heen omdat je het daar niet meer naar je zin hebt maar aan de andere kant mis je je vader toch. Het blijft inderdaad je vader. Misschien kan wat je hier net verteld ook tegen je vader zeggen? Gewoon een rustig gesprek met zn 2. Zodat hij zich ook niet aangevallen voelt. Probeer vanuit de ik-persoon te praten. Als je alleen maar zegt. Jij geeft altijd alleen maar commentaar, dan zorgt dat ervoor dat… Lees verder »