leyna (9) in

Te druk

ik vind het vaak te druk bij mijn moeder
iedereen loopt mij achterna omdat ik de oudste ben
ik irriteer me er vaan aan
maar ik weet niet hoe ik het moet aan pakken
help me alsjeblieft

3 reacties

 1. kaylee op 13 december 2018 om 13:40

  lieve leyna, wat fijn dat je jouw vraag hier op het forum met ons wilt delen. ik herken wel een beetje wat je bedoeld, toen mijn vader een nieuwe relatie kreeg, kwam er ook ineens een vrouw en 2 kinderen bij, waarbij de kinderen jonger waren dan ik, die liepen ook veel achter mij een en keken ook heel erg tegen mij op. dit is dan iets positiefs zeggen ze dan, maar ik vond het ook bloed irritant. ik heb daarvoor veel gesprekken gehouden met mijn vader erover om aan te geven dat ik dit echt vervelend vond en daarom eigenlijk ook niet meer graag bij hem was. dit heeft voor mij wel geholpen, ik merkte dat mijn vader ervoor zorgde dat ze vaker mij met rust lieten en ik probeerde ook wat meer op mijn kamer te zijn zodat ik lekker mijn eigen plekje had waar hun niet perse hoefde te komen. misschien zou je het er met je moeder over kunnen hebben? misschien kan ze ervoor zorgen dat je meer privacy en rust zou willen?

  hopelijk wordt het snel beter voor je.

  liefs, kaylee

 2. Nadine op 3 december 2018 om 12:45

  Hoi Leyna, bedankt voor je berichtje op het forum. Wat vervelend dat het zo druk is bij je moeder.. Ik kan me voorstellen dat dat niet fijn is. Ik kan zelf niet zo goed tegen drukte. Ik ben graag alleen en kan me dan prima vermaken. Dat had ik toen ik een kind was al. Ik zat vaak op mijn kamer te spelen bijvoorbeeld. Ook als ik iets moeilijk vond thuis of ik wilde liever even alleen zijn, ging ik naar mijn kamer. Je zet in je berichtje dat je niet weet hoe je het aan moet pakken. Heb je het al eens tegen je moeder en broertjes/zusjes gezegd dat je het niet fijn vindt als het zo druk is en ze je achterna lopen? Misschien hebben ze niet eens door dat ze dat doen en vinden ze het fijn als je het vertelt. Dan kunnen ze er rekening mee houden. Je kunt ook afspraken maken met je moeder. Als je het te druk vindt, zeg je dat tegen haar en ga je lekker naar je kamer of even naar buiten bijvoorbeeld. Zo heb je wat tijd voor jezelf en is het wat rustiger voor je. Zou dat kunnen helpen?
  Als ik vroeger boven ging spelen, wist mijn moeder dat ik even alleen wilde zijn en liet ze me dat doen. Dat vond ik altijd heel fijn. Als ik dan rustig(er) was en weer naar beneden wilde, ging ik gewoon weer naar beneden. Zo nam ik de tijd voor mezelf en kon ik daarna weer met mijn broertje spelen of iets beneden doen. Mij hielp dat heel goed! Dus ik hoop jou ook.
  Ik wens je veel succes en liefs,

  Nadine

 3. Maureen op 29 november 2018 om 16:59

  Lieve Leyna,

  Wat dapper van je dat je hier je vraag hebt neergezet! Wat vervelend dat het zo druk is bij je moeder! Als je de oudste bent dan kijken broertjes en zusjes vaak tegen je op en ben jij het voorbeeld, in dat opzicht is het natuurlijk een compliment dat ze je willen volgen, maar ik kan me ook goed voorstellen dat jij daar niet zo veel zin in hebt.

  Bij mijn moeder is het een beetje hetzelfde! Als mijn nichtjes daar zijn en ik ben bij mijn moeder dan willen ze altijd met mij spelen, maar soms heb ik daar geen zin in. In het begin vond ik het lastig om daar iets van te zeggen, maar nu heb ik met mijn moeder overlegd dat ik soms wat tijd voor mijzelf nodig heb en dan proberen we samen te kijken wat mogelijk is. Soms (als ik moet studeren) dan ga ik op mijn kamer zitten en zorgen mijn moeder en stiefvader er voor dat er niemand naar boven komt.

  Misschien kun je hier met je moeder over praten en samen kijken wat voor jou goed voelt. Misschien zou jij het fijn vinden om je op vaste tijden terug te kunnen trekken, of wil je soms liever even het huis uit. Probeer hier samen een oplossing voor te zoeken!

  Ik hoop dat je iets aan dit advies hebt! Heb je ooit nog een vraag, dan kun je die hieronder stellen of een nieuwe vraag beginnen!

  Liefs, Maureen

Laat een reactie achter