Romy (15 jaar) in

Struggle nog steeds

hi,
mijn ouders zijn ongeveer 6 jaar gescheiden en ik struggle hier nog steeds elke dag mee. mijn moeder vindt dit raar, omdat het al 6 jaar geleden is. Wat ik vooral heel erg lastig vind aan de scheiding is dat we geen herinneringen meer kunnen maken met het hele gezin, dus met m’n moeder én m’n vader. Herinneringen die we vroeger wel met het hele gezin hebben gemaakt, worden daarmee lastig, omdat het voor mij nu voelt alsof het iets is wat van vroeger was en nooit meer terug zal komen. tuurlijk zijn het dingen als feestdagen niet meer samen vieren en niet meer samen op vakantie ofzo die ik mis, dus de grotere dingen, maar het zit hem eigenlijk vooral in de kleine, dagelijkse dingen, zoals met z’n allen avondeten of tv kijken of een spelletje doen die ik mis. M’n moeder zei laatst dat m’n vader had voorgesteld om met het hele gezin een keer iets samen te doen, maar m’n moeder had gezegd dat ze daar geen zin in had, omdat zij ook een keer een dagje voor zichzelf wou en omdat zij zich dan toch verantwoordelijk voelde voor ons (mij en m’n broertje en zusje). Ik vind het lastig om te praten met haar over de scheiding, omdat ik geen last wil zijn voor haar, en ik wil haar niet kwetsen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Romy
Romy
16 dagen geleden

hey Debby en Jordi,
bedankt voor de goede tips en adviezen, hier kan ik verder mee!
liefs, Romy

Jordy
16 dagen geleden

Hi Romy, Bedankt voor jouw vraag op ons forum! Hier bij Villa Pinedo helpen we je graag als het gaat rondom gescheiden ouders. Ik herken me in jou situatie. Mijn ouders zijn inmiddels bijna 7 jaar gescheiden en ik vind het ook nog steeds jammer dat we geen herinneringen kunnen maken als één gezin, of het dagelijkse samenzijn. Het voelt soms alsof er altijd een gat is wat niet meer opgevuld zal worden. Na die zeven jaar gaan mijn ouders nog steeds niet fijn met elkaar om en zien ze elkaar liever niet dan wel. Ook zou ik net als… Lees verder »

Debby
Debby
17 dagen geleden

Lieve Romy, Wat onwijs goed dat jij deze vraag stelt op het Forum! Ik vind het echt heel dapper van je :). Zelf herken ik jou verhaal ook. Bij mij ging het namelijk zo: mijn ouders zijn gescheiden toen ik ongeveer negen jaar was. In het begin vond ik het maar raar en een beetje spannend, want mijn ouders waren een van de eerste ouders bij ons in het buurtje die gingen scheiden. Het is nu ondertussen 15 jaar geleden en wat gaat de tijd toch snel. Mijn ouders gaan nu nog steeds niet echt fijn met elkaar om en… Lees verder »