Anoniem (14 jaar) in

Stress verminderen

In het begin van de scheiding toen ik 13 was, was het erg heftig. Zelf had ik bijvoorbeeld al een maand ervoor door dat deze beslissing kwam. Ook was het na twee weken dat het was gezegd, mijn moeder erachter gekomen dat mijn vader ergens in die twee weken, een soort one night stand had. Mijn moeder is toen zo boos geworden dat ze mijn vader heeft geslagen. Ik heb dit zien gebeuren omdat ze eerst naar elkaar schreeuwden, dus kwam ik kijken of alles goed ging. nee dus. Ik ben toen zo geschrokken dat ik het uitschreeuwde. Sindsdien is alles al best moeilijk tussen mijn ouders. Van mijn vader hoor ik veel meer, en mijn moeder minder. Soms raak ik erdoor verward omdat ze dan andere dingen vertellen. Nu heeft ook nog eens mijn vader een nieuwe relatie. dit heeft mijn moeder al helemaal boos gemaakt. ze hebben nu ook een advocaat.

door al deze gebeurtenissen heeft mijn broer, die 17 is, ervoor gekozen mijn vader eerst heel lang te negeren. Nu is mijn broer heel bot en heeft hij 1 keer een doodsbedreiging geappt naar mijn vader. Ook wilt hij mij gebruiken om in het huis te komen van mijn vader. Ik heb hem gezegd dat het pijn doet dat hij dat doet. Maar hij ziet het nog niet.

ook ga ik misschien niet over, en dit alles geeft me enorm veel stress. Ik zit er tussenin, en de stress word me soms te veel.

hebben jullie tips hoe ik de stress kan verminderen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Dieuwertje
10 maanden geleden

Hoi lieve Anoniem! Wat fijn dat je hier je vraag hebt gesteld! Wat vervelend dat je zoveel stress hebt door de situatie! Toen mijn ouders gingen scheiden zat in ook helemaal niet lekker in mijn vel,ik had ook heel veel stress! Het is heel vervelend als je van de ene ouder heel veel hoort en van de andere niet zo veel. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 14 was omdat mijn moeder een andere man had ontmoet. Mijn vader was hier heel boos over en vertelde dus een heleboel details over de scheiding die ik helemaal niet wilde weten, en… Lees verder »

Charlotte
10 maanden geleden

Lieve Anoniem, Wat goed dat je hier je verhaal komt doen. Ik kan me heel goed voorstellen dat t soms allemaal te veel word. Zoals je het opschrijft maak je heel erg veel mee! Dan is het niet gek dat je stress krijgt ervan. Toen mijn ouders gingen scheiden deden ze dit omdat mijn moeder een andere liefde had gevonden. Dit vond ik erg lastig omdat ik daardoor heel erg het gevoel kreeg dat ik daarom voor mijn vader moest zorgen. Ik ben regelmatig bij de ruzies van mijn ouders geweest, waarbij ook vaak de nieuwe vriend van mijn moeder… Lees verder »