Anoniem (16) in

Stress

Een paar weken geleden hebben mijn ouder verteld dat ze gaan scheiden, dit hakt er erg in. Op dit moment zit ik in mijn examen jaar dus dat vind ik heel erg kut, ik heb nu heel veel problemen op school en kan niet meer goed concentreren hierdoor heb ik heel veel stress. Mijn ouders hebben met elkaar afgesproken om pas in de zomervakantie uit elkaar te gaan zodat het minder stress gaf aan mij en me zus, alleen nu heb ik juist stress hier door en wil het liefst dat ze gelijk uit elkaar gaan. Ik weet alleen niet hoe ik dit moet vertellen want ik zit er echt mee, weet iemand hoe ik dat kan oplossen?

5
Reacties

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
roosNicoleLotteLisaGerjan Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
roos

ik had dat ook maar ik had geen examen jaar ik had wat anders maar dat gaat er niet toe. ik zou je niet in houden als je moet huilen, want ik vind dat dat helpt. je kan er niks aan doen want het is ook niet jou schuld dat je ouders gaan scheiden. het is gewoon even k*t. maar ik vertrouw er op dat het ook weer beter word.. en voor jou is het nu heel belangerijk op je te concentreren op school.

Nicole

Lieve anoniem, Allereerst wil ik zeggen dat ik het super dapper vind dat je je verhaal hier deelt, echt knap! Je geeft aan dat je ouders hebben verteld dat ze gaan scheiden en dat er erg inhakt, super begrijpelijk! Het is ook niet zomaar iets, zeker tijdens je examenjaar nu. Je geeft ook aan dat je stress hebt door de situatie met je ouders, zoals die nu is, heftig! Ik kan me heel goed voorstellen dat dit je stress oplevert nu je toch al weet dat je ouders uit elkaar gaan! Ik denk dat ik het zelf in jouw situatie… Lees verder »

Lotte

Lieve Anoniem, Bedankt voor je bericht, goed dat je je verhaal deelt. Super rot zeg, dat je te horen hebt gekregen dat je ouders gaan scheiden. Ik kan me super goed voorstellen dat dit er flink inhakt en dat het veel in je hoofd zit. Heel begrijpelijk dat je je dan niet goed kunt concentreren, maar helemaal niet handig natuurlijk. Zeker niet in je examenjaar. Heel vervelend voor je!! Je niet kunnen concentreren omdat je stress hebt komt mij (en vast ook vele anderen) bekend voor. Voor mij is dat een teken dat mijn hoofd ‘te vol’ zit en dat… Lees verder »

Lisa

Lieve Anoniem, Wat goed dat jij dit berichtje plaatst op het forum en dat jij deze vraag durft te stellen! Ik snap heel goed dat dit een vervelende situatie is zeg! Mijn ouders zijn ook gescheiden en ik kan mij nog heel goed herinneren dat ik het net als jij erg lastig vond om mij te concentreren op school en hierdoor slechte cijfers haalde. Weet jou mentor of leraar(es) al van jou thuissituatie? Zo niet dan is het misschien een goed idee om dit te vertellen? Dan kunnen ze er op school ook rekening mee houden. Wat bij mij heel… Lees verder »

Gerjan

Hee anoniem, Mooi dat je ons forum hebt gevonden voor je vraag! Lastige situatie zit je in op dit moment. Concentratie is sowieso heel moeilijk als de thuis situatie ook niet stabiel is. Toen mijn ouders gingen scheiden ging ik net naar de 1e klas. Ook ik had veel last van stres en kon me daardoor totaal niet concentreren. Gelukkig vingen de leraren al deze signalen op en kon ik met een vertrouwenspersoon in gesprek. Misschien is dit ook iets voor jou op je school, iemand waarmee je kan praten en die je kan helpen met je examens. Het vertellen… Lees verder »