Amelia (13 jaar) in

Stomme situatie

Hey!
Ik zit een beetje in een stomme situatie en ik weet niet wat ik moet doen.
Mijn ouders zijn al 7 jaar gescheiden. Ik was toen nog maar 6 jaar en ik heb er niet veel van meegekregen. Maar nu ik wat ouder ben, heb ik er veel meer last van omdat mama vind dat ik nu oud genoeg ben om mijn eigen mening aan te geven. Nu is ze ook een beetje aan het pushen over de weekenden dat ik bij papa ben omdat ik het daar niet heel leuk vind. Ze zegt dat ik oud genoeg ben om aan te geven dat ik niet meer wil gaan, en ze is ook al meerdere keren begonnen over het veranderen van mijn achternaam. Ik vind het echt moeilijk, want ik wil het niet zo laten lijken alsof ik mama boven papa verkies.
Maar ik heb geen goeie band met mijn vader. Ik zie hem niet vaak en als ik er ben, werkt hij meestal. En we hebben heel vaak ruzie en hij maakt stomme opmerkingen over mij, ook achter mijn rug om.
Papa en mama krijgen ook steeds meer ruzie over geld. Mijn vader was mij en mijn zus allebei heel veel geld schuldig dat voor onze studie was ofzoiets. Het is nu soort van opgelost: papa heeft betaalt maar nu gaat hij mama maandelijks minder geld geven, waardoor ze 1 dag extra is gaan werken.
Maar nu mama niet meer vaak thuis is, zit ik altijd alleen met mijn zus. Zij is altijd eerder thuis dan ik maar mama komt pas laat thuis, dus zijn we samen. Maar zij is o.a. autistisch en heeft nog meerdere diagnoses, die verergeren nu ze ouder wordt. Ik vind het super moeilijk om met haar om te gaan, maar ik wil ook niet naar mama gaan om te klagen omdat ze al zo hard haar best doet en ik wil niet ondankbaar zijn.
Ik weet nu echt niet wat ik kan doen met de ruzies met papa en de thuissituatie met mijn zus! Iemand tips?

PS: sorry voor dit lange verhaal maar ik moest het aan iemand kwijt.
PPS: ik heb al een buddy 🙂

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nienke
10 dagen geleden

Lieve Amelia, Wat goed van jou dat je het forum hebt gevonden en op zoek bent gegaan naar advies! Ook fijn dat je al een buddy hebt en daar mee kan kletsen, hoe vind je dat? Ik herken mezelf in jouw verhaal, omdat mijn ouders ook zijn gescheiden toen ik 6 was en ik daar zelf ook pas jaren later meer last van kreeg. Ook herken ik dat je geen goede band hebt met je vader, wat vervelend voor je. Het kan heel eenzaam voelen om je thuis niet helemaal goed te voelen omdat je niet goed weet hoe je… Lees verder »

Mijke
11 dagen geleden

Hallo Amelia, Fijn dat je al bekend bent bij villa pinedo en gebruik van ons forum maakt. Ik wil vooral reageren op het eerste deel van jouw verhaal omdat ik hier zelf het meeste ervaring mee heb. Ik herken veel in jouw verhaal! Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 5 was en had daarna minimaal contact met mijn vader, hij deed ook helemaal geen moeite voor ons en dat werd over de jaren steeds minder. Mijn moeder en stiefvader waren ook heel erg negatief over mijn vader. Maar ik wil je één ding vertellen, het is normaal dat je als… Lees verder »