F (16 jaar) in

Stiekem in telefoon kijken

hoi…
Ik weet even niet wat ik met de volgende situatie moet… Mijn broertje is 13 jaar oud en hij mag zijn telefoon niet mee naar boven wanneer hij gaat slapen. Nu is het zo dat papa een nieuwe vriendin heeft en die samenwonen. Papa werkt bij de ambulance en heeft geregeld nachtdiensten. Heeeel toevallig is iedere keer wannier pap nachtdienst heeft, mijn broertje op zijn whatsapp “online” nadat hij naar boven is gegaan. Aangezien hij zijn telefoon niet mee naar boven mag en mijn stiefmoeder de enige is die beneden is, moet zij dit wel zijn die constant online is en dus zijn appjes leest. Ik heb het na heel lang nadenken bij papa aangekaart maar ik merk dat hij iedere keer smoesjes verzint om haar niet ten onder te laten gaan in het bijzijn van mij of mijn broertje. Laterna hebben ze dan ruzie over het feit dat pap het niet oke vindt dat zij in mijn broertjes telefoon kijkt… Wat het ook niet is!!! Ze doet het toch stiekem… Ik durf har alleen echt niet te confronteren met dit… Wat moet ik nu?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
10 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Charlotte
2 maanden geleden

hey

F
F
2 maanden geleden

Hoi Lisa en Natasja, Ook jullie wil ik heel erg bedanken voor het meedenken en voor de moeite te nemen om te reageren! De tip van de simcode is wel slim ja! Dat zal ik zeker gaan proberen! Aan de eettafel vertellen vind ik eerlijk gezegd erg spannend. Ik weet niet hoe ze gaat reageren en omdat ik haar dan toch confronteer terwijl er meerdere mensen bijzitten vind ik dit wel eng. Ik heb dan het gevoel dat ik pap voor een blok ga zetten… Lastig dit allemaal… In ieder geval ben ik t even kwijt en heb ik super… Lees verder »

Natasja
2 maanden geleden
Reply to  F

Hey Femke,

Fijn dat je iets aan ons hebt! Dat kan ik me ook voorstellen ja.. misschien dat het dan toch fijner is om het weer aan je vader individueel of toch je stiefmoeder individueel te laten weten (vanuit jouw gevoel, wat het met jou doet)? Of misschien werken de andere tips genoeg. Hopelijk lost het zich op! Veel succes!

Lisa
2 maanden geleden

Hi F, Behalve de gewone pincode, kan je broertje misschien een extra pincode op de sim zetten die je moet intoetsen als je de telefoon aan wil zetten. Als je broertje dan de telefoon helemaal uitzet, dan zal je stiefmoeder dus: 1.) De telefoon moeten opstarten, 2.) De pincode weten van de sim. 3.) De gewone pincode weten. Aangeboden je broertje zijn telefoon waarschijnlijk verder nooit uit en aan zal zeggen, is de kans heel klein dat ze ooit toevallig de pin van de sim ziet. (Tevens geeft het je meer tijd om haar te betrappen als ze de telefoon… Lees verder »

Natasja
2 maanden geleden

Hee F, Wat vervelend, ik kan me voorstellen dat het een lastige situatie is, en dat je ermee zit. Als ik je goed doorheb wil je graag opkomen voor je broertje, en dat herken ik heel erg, want ik kan zelf ook niet goed tegen onrecht en wil het ook altijd oplossen als iemand waar ik van hou iets vervelends wordt aangedaan. Dan zit ik er ook mee, omdat het tegelijkertijd vaak moeilijk is om te bespreken. Maar wat bij mij soms hielp als ik hier last van had, is om het open te gooien tussen iedereen die erbij betrokken… Lees verder »

F
F
2 maanden geleden

Hey Maartje, Ook jou wil ik bedanken voor je reactie en het meedenken! Ik heb mijn broertje al verteld van de situatie en hij appt bewust al niet meer met mama via whatsapp… Hij kan er zelf vrij weinig mee en vindt de hele situatie ook moeilijk. Mam heeft een keer een appje gestuurd naar zijn telefoon toen hij weer online was met “huh ben jij nog wakker?”. Hier is toen een heel lulverhaal achteraan gekomen waarom mijn stiefmoeder zogenaamd op zijn telefoon moest kijken. Na deze “confrontatie” is er dan ook gedoe geweest tussen haar en pap. Ik heb… Lees verder »

Kevin
2 maanden geleden

Je kan dat tegen je echte moeder zeggen en dan als zo iets gebeurt
dan moet je je moeder een berigje sturen meschien kan zij er iets mee

F
F
2 maanden geleden

Hoi Michelle, Super bedankt voor je reactie. Ik heb inderdaad haar wel eens proberen te betrappen maar dan was ik meestal net te laat. Er is al eens een andere toegangscode op de telefoon gezet maar ze is er weer achtergekomen. Omdat papa de vorige keer ook antwoordde: Ik heb geen zin om het gezeik weer aan te gaan Fem. Ik zeg er dit keer niks van. Heb ik het idee dat pap ook niet goed weet wat hij er mee moet… Of hij echt gelukkig is met haar vraag ik me toch ook af! Maarja daar heb ik niks… Lees verder »

Maartje
2 maanden geleden

Hee F! Wat fijn dat je ons gevonden hebt en dat je jouw verhaal met ons wil delen. Ik begrijp dat je in een lastige situatie zit en dat vind ik erg vervelend voor je 🙁 Allereerst is het niet jouw verantwoordelijkheid om je stiefmoeder er mee te confronteren. Maar ik snap heel erg goed dat je het gevoel hebt iets aan de situatie te doen. Het is ook doodeng om zo iets te doen en zoals je in je verhaal zegt geeft het ook wat discussie en ruzie tussen haar en je vader. Dat is heel erg vervelend. Als… Lees verder »

Michelle
2 maanden geleden

Lieve F, Wat goed dat je een berichtje stuurt op het forum. Ik kan me voorstellen dat je in een super lastige positie zit. Mijn vader keek vroeger in mijn telefoon, nadat mijn moeder hem daarop heeft betrapt was ze onwijs boos geworden. Sindsdien heeft hij dit niet meer gedaan. Nu zit jij in een best lastige positie aangezien je al bij je vader hebt aangegeven dat je stiefmoeder in je broertje zijn telefoon kijkt. Ik denk dat het verder ook niet jouw taak is om je stiefmoeder te confronteren ermee, mits je haar natuurlijk echt betrapt. Dan zou je… Lees verder »