Job, Job (9, 9) in “Mijn (stief)ouders

Stiefmoeder is streng

Hallo,
Mijn stiefmoeder is echt streng😡. Ik krijg door kleine dingen fout te doen al meteen op mijn kop. Soms met schelden🤬. Ik ken haar al 6 jaar en we kunnen niet zo goed met elkaar om. WAT NU?

avatar
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Nicoline
Nicoline

Beste Job, Wat lastig dat jij en je stiefmoeder niet zo goed met elkaar om gaan. Heb je wel eens met haar proberen te praten hierover? Heel veel mensen hebben pas door hoe ze doen als je dat tegen ze zegt. Ik had dit vroeger ook wel eens met mijn stiefvader en toen heb ik op een gegeven moment een keer een gesprek met hem gehad en toen zei hij tegen mij dat hij dat alleen maar doet omdat hij van mij hield als zijn eigen dochter en daarom wilde hij ook graag mij opvoeden. Sindsdien is de band tussen… Lees verder »

Leeftijd
18
kaylee
kaylee

lieve job, wat fijn dat je jouw vraag met ons deelt. ik had ook vaak ruzie met mijn stiefmoeder… dat was ook van het begin af aan al. ik heb toen zelfs veel gesprekken met papa en haar moeten hebben, wat ik toen alleen nooit deed was echt mijn gevoel vertellen. dus papa kon mij eigenlijk Nooit begrijpen en nam het dan altijd maar voor mijn stiefmoeder op… misschien is het handig voor jou om even alleen met je vader te praten, en aan te geven wat je zo vervelend vind en wat het met je doet. dan zou je… Lees verder »

Leeftijd
18
Lisa
Lisa

Beste Job, Ik herken deze situatie heel erg, mijn stiefmoeder werd ook boos om de kleinste dingetjes en ik kon het niet met haar vinden. Hierdoor ontstonden veel ruzies en dat was niet fijn. Wat ik toen gedaan heb is opgeschreven wat ik precies vervelend vond en in welke situatie dit voor kwam. Door het op te schrijven wist ik precies wat ik wilde zeggen. Vervolgens heb ik samen met mijn vader en mijn stiefmoeder besproken wat ik vervelend vond. Dit heeft voor mij heel erg geholpen. Mijn stiefmoeder zelf gaf ook aan dat ze niet door had dat het… Lees verder »

Leeftijd
18