Skip to content
Emma (17) in

Sleutels

Mijn ouders zitten midden in een nogal akelige scheiding. Gelukkig is mijn vader nu ergens anders gaan wonen na heel veel gezeur, en het is duidelijk dat hij nu niet meer terugkomt. Alleen zit ik nu met het probleem dat mijn vader dingen heeft meegenomen terwijl er niemand thuis was (hij heeft nog een sleutel) die hij niet mee had mogen nemen omdat ze zoveel waard zijn. Mijn ouders hebben specifiek met de mediator overlegt dat ze moeten bespreken wat hij meeneemt en wanneer, maar hij luistert maar niet en heeft mijn moeder op alles geblokkeert. Wij voelen ons erg onveilig thuis omdat hij elk moment weer kan binnenkomen.

Is er iets dat er gedaan kan worden, dat hij niet meer de sleutels in bezit mag hebben? De scheiding is nog niet helemaal geregeld en het huis is nog deels van hem dus we kunnen waarschijnlijk niks doen, maar geldt dat ook als het een gevaarlijke situatie is?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LucindeNoortje Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Lucinde

Beste Emma, Wat goed dat jij ons hebt gevonden en je verhaal hier verteld. Ik snap jouw vraag heel goed. Als jij je niet veilig voelt in je eigen huis kan jij je moeder vragen om de sloten te vervangen. Zo krijgen jullie nieuwe sleutels en kan jouw vader niet onverwachts binnen staan. Jij en ook jouw moeder kunnen altijd naar de politie gaan voor tips, dan is ook bij hun de situatie bekend en kunnen ze hier rekening mee houden. Bij de politie kan jij ook aangeven dat jij je niet veilig voelt in jouw omgeving, misschien hebben zij… Lees verder »

Noortje
Noortje

Hee Emma, Wat goed dat je ons forum hebt gevonden en hier zo open jouw verhaal durft te vertellen! Ik wil als eerste vertellen dat jouw situatie heel erg goed begrijp. Toen mijn ouders gingen scheiden moest mijn vader ook het huis uit en werden de spullen door een mediator verdeeld. Mijn vader was het hier alleen niet mee eens en ging dus ook stiekem ons huis binnen (hij had ook nog de huissleutel) en nam dan verschillende spullen mee. Ik heb hem ook een keer betrapt dat hij stiekem weer wat meenam, maar hij deed toen net of er… Lees verder »