Yasmine (14 jaar) in

Slecht in praten

Ik voel me zo genaaid dat mn ouders zijn gescheiden. voor mij voelt t dat ze t expres hebben gedaan om mij alleen maar te naaien. ik heb ook zoveel ruzie met mijn zusje van 11 en bij alle conflicten die we hebben krijg ik bij mijn moeder de schuld. Bij mijn vader gaat alles zo anders ik wil daar eigenlijk heel graag wonen maar ik kan t gwn niet want ik wil mn moeder niet kwetsen en ik heb huisdieren die ik moet verzorgen. Ik ben heel slecht in praten en ben mega introvert. heeft iemand tips om dit gevoel te verminderen zonder teveel te praten met mn ouders? alvast bedankt

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Elien
28 dagen geleden

Lieve Yasmine, Wat goed dat je ons forum hebt gevonden. Wat een lastige situatie voor jou. Hoe komt het dat je je genaaid voelt door je ouders? Ik ben ook altijd heel introvert geweest en kon niet goed over mijn gevoelens praten. Toen mijn ouders gingen scheiden heb ik heel veel op papier geschreven. Alles wat ik voelde of dacht, dat schreef ik op. In het begin hield ik de brieven voor mezelf maar later heb ik ze aan mijn ouders gegeven zodat ook zei wisten hoe ik me voelde. Dit heeft me heel hard geholpen. Mijn oudere houden nu… Lees verder »

Quinty
1 maand geleden

Hoi lieve Yasmine, Ik ben blij dat je je verhaal hier doet en dat je om hulp vraagt. Wat rot dat je je genaaid voelt en wat een lastige situatie. Ik snap dat je het moeilijk vind om over dingen te praten als introvert. Dit soort dingen met je ouders bespreken is ook al niet makkelijk als je geen introvert bent. Kan je me misschien uitleggen waardoor je het gevoel hebt dat je ouders dit express hebben gedaan? En wat doet het met jou dat je dat gevoel hebt? Ik vind het rot om te horen dat je zoveel ruzie… Lees verder »

Isa
Isa
1 maand geleden

Hallo Yasmine, dit lijkt heel veel op de situatie waar ik een paar jaar terug in zat. Toen mijn ouders gingen scheiden had ik daar heel veel moeite mee. Ik had niet zoveel vrienden en met mijn moeder had ik vaak onenigheden, dus ik had niemand om mee te praten of om mijn gevoelens mee te delen. Als ik er naar terug kijk had ik graag iemand van mijn eigen leeftijd gehad om mee te praten. Dus praten helpt echt! Als je het alleen maar blijft opproppen word je daar in je hoofd heel negatief van. En geloof me, het… Lees verder »

Yasmine
1 maand geleden
Reply to  Isa

Super bedankt isa, ik heb hier echt iets aan

Isa
Isa
1 maand geleden
Reply to  Yasmine

Geen probleem! Ik ben blij dat ik heb kunnen helpen.