Anoniem (14 jaar) in

Sinds hij weg is gaat het heel goed met me

Hoi

Ik heb ook een vraag. Want alle volwassenen denken dat ik niet zelf kan denken en beslissen. Ik heb het syndroom van asperger en dat is op zich zelf al heel moeilijk dus al helemaal als je dan ook nog eens niet word gelooft of dat je omdat je een vorm van autisme hebt je niet kan zien wat de gevolgen kunnen zijn voor je latere leven. Daar raak ik helemaal opgefokt van. Mijn ouders zijn gescheiden en het is mijn eigen keus dat ik mijn vader niet wil zien. De kinderbescherming heeft ook geadviseerd dat mijn moeder alleen het gezag over me moet krijgen en dat ik geen omgang met mijn vader moet hebben. Nu heeft de rechter bepaald dat mijn vader wel gezag met mijn moeder mag houden. En dat is mijn probleem. Waarom denken volwassenen dat het allemaal wel meevalt en dat met praten het kan worden opgelost en dat het allemaal tijd kost en dat je mening wordt beinvloed door je moeder ( of andersom ). Mijn moeder praat helemaal niet gemeen over mijn vader.
Van mijn moeder mag ik mijn vader zien en emailen maar ik wil dat beslist niet. Sinds hij weg is gaat het heel goed met me. Ik heb mijn vader nu ruim een jaar niet gezien en ik wil dat het zo blijft. Misschien dat jullie je dat niet voor kunnen stellen maar het is gewoon zo. Mijn vader wil zijn gedrag niet veranderen. Ik ga niet allemaal vertellen wat hij heeft gedaan. Alleen dat hij heel agressief is altijd liegt en daar ook niet mee kan stoppen. Hij heeft me zelf gemailt dat hij elke week naar de psychiater ging en dat de psychiater hem leerde niet meer boos te zijn en te liegen. Maar na een half jaar bleek dat hij dit ook had verzonnen en helemaal niet was geweest. Liegen is sowieso heel erg maar als je asperger hebt kan je dat helemaal niet hebben. En toen was het voor mij klaar. Ik heb nu een leuk leven met mijn moeder en broer en heb vrienden en geen stress meer. Maar nu weer wel want wat als hij wel dingen mag bepalen over mijn leven ? Mijn moeder gaat in hoger beroep ook omdat de kinderbescherming zegt dat hij onbetrouwbaar is. Mijn moeder mailt alleen informatie over ons naar mijn vader , verder geen contact vanwege dat hij gewelddadig is geweest. Ik heb een hele goede therapeut die mij wel begrijpt en serieus neemt. En de rechter waar ik mee heb gesproken ook. Maar de rechter die heeft beslist was een andere omdat het vakantie was. Was ik maar 18 , dan kon ik zelf beslissen.
Sorry dat ik mijn naam hier niet durf te zetten.

groeten van anoniem.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Dara
Dara
9 jaren geleden

Dat is een vervelende situatie, en lastig, maar ik snap hoe je je voelt. dit is jouw leven, en zulke beslissingen hebben het meeste impact op jou. Het belangrijkste hier is niet wat je moeder wilt, wat je vader wilt, wat het beste voor hen is of voor hun geluk zorgt, het gaat om jou. Toen ik 12 was, zijn mijn ouders ook in een rechtszaak verzeild geraakt. Ik weet niet hoeveel er nog jouw de situatie met de rechtszaak gedaan kan worden, sinds ik niet veel van hoger beroep af weet, maar als het mogelijk is raad ik je… Lees verder »