Schuldig

elke x als ik naar me vader ga voel ik me schuldig tegen over me moeder omdat ze dan alleen is en t zelfde heb k andersom.. ze zeggen steeds dat ik me niet schuldig moet voelen maar t gaat niet weg… iemand die kan helpen?

6
Reacties

avatar
6 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
kyraNicoleDoloresNadinekaylee Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
kyra
kyra

iedereen heel erg bedankt voor de reacties. ik hoop dat het me wat helpt maar zoals iemand al zei makkelijker gezegd dan gedaan. ❤️

Nicole
Nicole

Lieve K, Wat ontzettend dapper dat je jouw gevoelens met ons deelt, dankjewel daarvoor! Ik begrijp super goed dat jij je schuldig voelt als je naar je andere ouder gaat, zelf heb ik dat gevoel ook altijd gehad als ik van mijn moeder naar mijn vader ging. Ik wil je iets ontzettends belangrijks meegeven, onthoud dit goed: ‘het is niet jouw taak’! Jij hoeft er niet voor te zorgen dat jouw ouders niet alleen zijn, jij bent niet verantwoordelijk voor het geluk van jouw ouders. Je ouders zijn volwassen en ik weet dat sommige volwassenen het af en toe zelfs… Lees verder »

Dolores
Dolores

Lieve K, wat goed dat je hier een berichtje achterlaat! Het is alsof ik een berichtje van mezelf lees. Ik weet hoe het voelt, wanneer je je schuldig voelt omdat je je andere ouder alleen laat. Dat betekend dat je veel om je ouders geeft en dat is ontzettend lief van je! Soms voel ik me ook nog schuldig, wanneer ik weet dat mama of papa verdrietig is en ik dan weg moet, maar ik ben bijna helemaal van dat gevoel af, omdat ze nu beide ook een vriend en vriendin hebben. Ze zijn dus niet altijd meer alleen. Maar… Lees verder »

Nadine
Nadine

Hoi K, bedankt voor je berichtje op het forum. Ik herken de situatie heel goed.. Mijn moeder had meteen een nieuwe vriend waar ze bij is gaan wonen toen mijn ouders hadden verteld dat ze gingen scheiden. Mijn broertje en ik woonden allebei al op kamers voor onze studie, dus mijn vader bleef ‘alleen’ achter. Ik voelde me dan altijd schuldig, omdat ik het zielig vond voor hem en er voor hem wilde zijn. Nog steeds wil ik evenveel bij mijn vader als bij mijn moeder zijn, omdat ik anders het idee krijg dat ik een van de twee verdriet… Lees verder »

kaylee
kaylee

Lieve K, wat fijn dat je jouw verhaal met ons wilt delen en wat ontzettend lief om dit te lezen. mijn vader is vroeger toen ik jong was heel lang alleen geweest. mijn moeder had al snel een nieuwe vriend dus als ik er niet was, was zij in ieder geval nooit alleen. ik kan jouw gevoel heel goed begrijpen. dat is ook heel mooi dat je je zo voelt. zoals je ouders zeggen is het niet nodig om je schuldig te voelen. je ouders zijn volwassen en weten heel goed hoe ze om moeten gaan met alleen zijn, soms… Lees verder »

(null)
(null)

jij kan er niets aan doen dat jou ouders gescheiden zijn zij weten goed dat als je weg gaat ook weer terug komt denk daar anders aan