felicia (16) in

Schuldgevoel

Mijn moeder zegt elke keer tegen mijn vader dat ik mijn eigen leven begin te lijden en dat hij mij meer moet loslaten. Ik heb de laatste tijd veel afgezegd bij mijn vader omdat ik het gewoon druk had. Eerst geeft hij mij een schuldgevoel door te zeggen dat ik er te weinig ben enzo. En als ik vraag als ik dat weekend zou komen heeft hij de afgelopen maand alleen maar gezegd dat hij het te druk voor me had. Hij geeft me nu zo’n groot schuld gevoel terwijl ik alleen maar aan me ouders zit te denken. Ze zien niet dat ik er heel erg tussen in zit ofzo het is altijd mijn schuld

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anne
1 jaar geleden

Hoi Felicia, Goed dat je hier deelt waar je mee zit! Ik kan begrijpen dat het een lastige situatie voor je is. Als je ouder wordt, word je steeds een beetje meer onafhankelijk van je ouders en ga je steeds meer je eigen dingen beslissen. Dat is heel goed en gezond en normaal, maar wel wennen. Voor jou én voor je ouders. Soms botst dat wel eens en het klinkt alsof dat bij jou thuis nu ook gebeurt. Wat vervelend dat je je schuldig gaat voelen door de opmerkingen van je vader! Ik denk dat het vooral belangrijk is dat… Lees verder »

Fabiënne
1 jaar geleden

Lieve Felicia, Wat vervelend om te horen dat je hiermee rondloopt! Heel knap dat je hier jouw gevoelens deelt! Als ik dit zo lees, herken ik me enigszins in jouw ervaringen. Ik had vroeger, en nu nog steeds wel eens, schuldgevoelens. Ik ging vroeger om het weekend naar mijn vader, en hoe ouder ik werd, hoe meer ik plannen had met vrienden of familie. Ook in de weekenden dat ik eigenlijk naar m’n vader zou gaan. Als ik dan tegen mijn vader vertelde dat ik korter of helemaal niet kwam, reageerde hij gelukkig altijd wel heel lief: ”Je weet dat… Lees verder »