(null) (15 jaar) in

Ruzies met mijn stiefmoeder

hoi, ik ben 15 jaar oud. toen ik 3 jaar was gingen mijn ouders scheiden, mijn broer was toen 6. ik kreeg er niet zo veel van mee maar mijn broer wel. het was vechtscheiding en sommige dingen doen mij veel pijn als ik eraan terug denk. toen ik ong 4 jaar was kreeg mijn vader een nieuwe vriendin en die is tot op de dag van vandaag nog steeds in mijn leven. ik hou van haar en zie haar als een tweede (moeder) zelf heeft zij de laatste tijd nare dingen meegemaakt. en de laatste tijd hebben wij altijd ruzie.. ik ben aan het puberen en zij word snel boos. het botst. ik weet echt niet wat ik moet doen. mijn vader helpt wel goed met de gesprekken (hij werkt zelf met kinderen die thuis problemen hebben) maar toch blijven mijn (stief) moeder en ik ruzie maken… dit was eerder nooit zo maar de laatste tijd wel. ik weet niet zo goed wat ik er tegen kan doen en ik vind de ruzies ook vervelend voor mijn vader en broer maar natuurlijk ook voor mijzelf. hoe kan dit komen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marit
7 dagen geleden

Heey! Wat goed en dapper van je dat je dit berichtje plaatst! Wat een nare situatie zeg.. :(. Ik kan me goed voorstellen dat het heel naar is om telkens te botsen met iemand van wie je veel houdt. Dat heb ik ook vaak meegemaakt met mijn moeder… ik was ook enórm aan het puberen, dus ik begrijp heel goed dat al die ruzies heel vervelend zijn! Wat ik denk dat belangrijk is, is dat je onthoud dat de ruzies nu ontstaan omdat je stiefmoeder niet goed in haar vel zit en jij natuurlijk in een fase zit waarin dingen… Lees verder »

Robbert van der haar
7 dagen geleden

Dag (null), Ik merk aan je verhaal dat je er erg meezit en het is ook goed dat je naar dit forum bent gekomen om erover te praten. In mijn puberteit heb ik ook veel ruzie gehad met mijn moeder. Het was dan niet mijn stiefmoeder, maar omdat jij haar ziet als moeder is er niet veel verschil. Het kon over van alles gaan. Over de manier waarop ik de auto had achtergelaten of een opmerking die ze niet leuk vond. Door praten kwamen wij er meestal wel uit, maar we moeten van beide kanten ook begrijpen dat de ander… Lees verder »