lars (13 jaar) in

Ruzie met vader

beste villapinedo.
ik en mijn vader hebben ruzie en de ruzies worden steets erger en meer.
laats heeft had ik een gesprek met mijn vader en toen ging mijn stief moeder zich er mee bemoeien toen heb ik haar gevraagt om weg te gaan maar ze blijft zich met mij bemoeien toen heb ik tegen haar gezecht dat ze niet mijn moeder is toen schrok ze en liet ze me met rust.
nu wil ik niet meer naar mijn vader toe door al die ruzies en mijn stief moeder wat moet ik doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

17 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anoniem
Anoniem
7 jaren geleden

Heey,ik zit midden in een scheiding maar ik dacht ondanks dat mijn ouders gingen scheiden ze toch wel goed vrienden bleven omdat ze nog super aardig tegen elkaar deden maar toen net kwam mijn vader binnen en hadden mijn broer en mij vader het over iets kleins en toen zij mijn moeder er iets van en werd die helemaal boos en zij die dat het allemaal zijn schuld was en ging die boos naar boven en heeft zijn spullen gepakt toen die weer naar beneden kwamen zeiden we allemaal dat die niet weg moest gaan omdat het nergens voor nodig… Lees verder »

Iemand of niemand
Iemand of niemand
7 jaren geleden

Hoi meisje van 12 jaar xD, Weet jeugdzorg dat je vader je heeft mishandeld en vanaf je 12e kan je kiezen bij welke ouder je wilt wonen natuurlijk is het handig om dit eerst te overleggen met beide ouders dan Ik weet hoe vervelend het kan zijn als je gescheiden ouders hebt en een stomme stiefmoeder die zich overal mee bemoeit. Zelf heb ik besloten na een heftige ruzie met mijn stiefmoeder dat ik beter een paar maanden bij mijn moeder kan blijven. Mijn vader was niet meteen overtuigd maar ik heb gewoon gezegd dat ik ook voor altijd bij… Lees verder »

Een meisje
Een meisje
8 jaren geleden

Hoi, Mijn ouders zijn nu al 4jaar gescheiden. Ik heb 3 jaar lang met mn ouder co-oudersschap gehad en dat ging prima mijn moeder kreegt een nieuwe vriend, daar mee kan ik goed mee over weg. Maar mijn vader kreegt een nieuwe vriendin die ik totaal niet mag, sins dat mijn stiefmoeder bij mijn vader ging wonen moest ik op eens mijn calorieën tellen en mocht ik bijna niks meer eten en zelf was ik al heel licht ( ik was 1,65 en woog 39kg) en na een maand woog ik nog maar 33kg ik kreeg ook steeds meer ruzie… Lees verder »

Jaimy
Jaimy
8 jaren geleden

Hey lars, Het is helemaal niet raar wat je deed! Het is goed dat je voor jezelf op durfde te komen en je eigen mening gaf. Ik heb ook ”ruzie” met mijn vader, maar ik ga al 2,5 jaar niet meer. Dat komt ook groot en deels door mijn stiefmoeder, zij zorgt ervoor dat mijn vader zich niet gedraagd als een vader maar als een kleuter… Een scheiding is niet altijd even makkelijk, maar je moet in jezelf blijven geloven en niks doen wat niet goed voelt! Jij bent niet de volwassenen onthoud dat! De volwassenen is je vader en… Lees verder »

stephanie
stephanie
8 jaren geleden

uhm bella…. ik vind dat wat hij zei helemaal niet gek! goed maken door iets te kopen??..neej ze had het idd anders kunnenn brengen…maar haar stiefmoeder is nou eenmaal niet haar moeder…en ik vind dat ze dat heeft duidelijk gemaakt… lars misschien kun je een keer een duidelijk gesprek voor wat jij wilt en wat hun verwachten.. anders stuur je de open brief! veel succes

liefs stephanie

Bella
Bella
8 jaren geleden

Ik vind het best wel erg wat je tegen haar zij mischien moet je iets lekkers voor haar kopen om het weer goed te makken

nienkr
nienkr
8 jaren geleden

Hoi Lars, ik woon nu bijna een jaar met mijn stiefmoeder, stiefzusje en 2 stiefbroertjes, mijn vader en mijn 4 zusjes in een huis, ze zijn in april getrouwd. In het begin mochten we altijd heel veel en door mijn stiefmoeder steeds minder, we moeten steeds eerder naar bed, moeten steeds wandelen om de gezinsband te “versterken” enz. Er word niet meer naar mij geluisterd terwijl dat eerder wel altijd zo was. Ook word 1 van mijn stiefbroertjes steeds iets meer voorgetrokken doordat hij bijvoorbeeld minder straf krijgt, er word wel/meer naar hem geluisterd enz. Dat vind ik heel vervelend.… Lees verder »

Anoniem
Anoniem
8 jaren geleden

Hee Lars, Ik heb ongeveer hetzelfde meegemaakt. Voor mij is het nu bijna 2 jaar geleden dat ik het contact met mijn vader heb verbroken. Maar gek genoeg voel ik me stukken beter. Maar ik zou wel eerst een goed gesprek alleen met je vader hierover hebben en zeggen wat je echt dwars zit. Heb ik ook geprobeerd maar hij vond dat ik zijn nieuwe vriendin naja is zijn vrouw geworden maar gewoon moest accepteren. Hij begreep me totaal niet. Zijn nieuwe vrouw had ook 3 oudere kinderen die volgens mijn idee me niet mochten omdat ze totaal geen moeite… Lees verder »

Anoniem
Anoniem
8 jaren geleden

Hoi lars,Mijn zusje en ik hebben precies hetzelfde je moet gewoon duidelijk zijn wat je wil en wat je van hun verwacht, en als ze dat niet doen moet je zeggen dat je maatregelen gaat nemen en minder naar je vader gaan of later misschien niet meer ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Houd je sterk!

Anoniem
Anoniem
8 jaren geleden

Heeei lars ik heb het zelfde gehad net nijn moeder en stief vader hij bemoeid zich overal mee.

puck
puck
8 jaren geleden

Hoi Lars, Ik heb precies hetzelfde gehad, of ongeveer…. Ik en mijn zusje hebben tegen mijn vader gezegd dat we zijn vriendin niet leuk vonden…. Mijn vader heeft dat geaccepteerd en is met haar gaan praten, we waren bij mijn moeder op dat moment en gingen later die middag naar mijn vader. We kwamen aan, en ze was niet beneden, mijn vader zei dat ze boven was en dat ze zo zou komen. Hij had een foto op canvas opgehangen en riep haar naar beneden om te kijken of ze het ook mooi vond. Wij stonden naast hem te kijken… Lees verder »

M.
M.
8 jaren geleden

Hoi, Mijn vader heeft ook een nieuwe vriendin, alleen gaan de ruzies dan niet tussen hem en mij, maar tussen hem en haar. Dat vind ik ook heel vervelend. Ik heb nu ook afgesproken dat ik even tijd voor mezelf nodig heb en dat als ik het weer kan, wij het rustig aan gaan opbouwen. Als ik jou was zou ik in ieder geval een gesprek aangaan met je vader, nog zonder je stiefmoeder erbij, want dit is nu iets tussen jou en je vader. Je maakt hem duidelijk wat jij voelt en hoe jij in deze situatie staat. Als… Lees verder »

Anoniem
Anoniem
8 jaren geleden

Hee, Mijn ouders zijn nu 2 jaar gescheiden. En ik wil nu geen contact meer met mijn vader. Hij en mijn moeder kunnen niet door 1 deur. Ze hebben ruzie, en mijn vader betaalt geen alimentatie. Ook heb ik gehoord(van vrienden van m’n moeder) dat m’n vader over mij heeft gepraat tegen hun(negatief) Ik vind dit heel raar van hem. Ik heb ongeveer 2 maanden geleden besloten dat ik geen contact meer wil met mijn vader, door verschillende gebeurtenissen. Alleen nu appt en sms’t hij mij de hele tijd, dat hij weer contact wil. Maar ik wil dat niet. nu… Lees verder »

F. (lely)
F. (lely)
8 jaren geleden

Ik heb precies het zelfde niet met mijn stiefmoeder maar wel ruzie met mijn vader. Het gaat nu al een paar maanden niet goed tussen mij en mijn vader , maar praat erover met iemand. Al is het een pro iemand. Dat heb ik nu ook. Ik kom net terug. Probeer iets leuks te doen want helemaal geen contact is niet leuk. Dat is nu bijna bij mij. Ik hoop voor je dat je hier iets aan hebt. xx

Es.
Es.
8 jaren geleden

hoi,

ik heb zelf ook veel problemen en ruzies gehad met mijn vader. de reden was: wil zijn vriendin niet accepteren en of zien.

maar wat heel erg kan helpen is: op neutrale plekken afspreken met je vader. of een brief/mail schrijven wat je denkt en wat je voelt. en wat je graag zou willen. net als wat
Tessa ook zegt! heel goed uitgelegd hoor.

helaas heeft dit mij niet geholpen, ik hoop dat het bij jou wel helpt. Sterkte!

Yuki
Yuki
9 jaren geleden

Misschien kan je tegen je. Stief moeder zeggen van wil je er niet mee bemoeien of ja zo iets of laten schrikken zo als je deed als het werkt…
Ik wens je een veel succes Lars!!!!:)

Tessa
Tessa
10 jaren geleden

Hoi Lars, Ik snap heel erg hoe jij je voelt. Ik heb ook altijd veel ruzies gehad met mijn vader en stiefmoeder, juist omdat ik graag af en toe met mijn vader alleen wilde zijn maar dat niet gebeurde. Ik kan me heel goed voorstellen dat je niet meer naar je vader toe wil door die ruzies. Toch is het wel positief dat je stiefmoeder schrok toen jij zei dat ze niet jouw moeder is. Ik heb dat bijvoorbeeld nooit durven zeggen tegen mijn stiefmoeder. Maar dat zij daarvan schrikt, laat in ieder geval wel blijken dat het iets met… Lees verder »