Niek (14 jaar) in

Ruzie met mijn stiefvader

hoi,
mijn naam is Niek. mijn ouders zijn al 5 jaar gescheiden en ik heb geen contact meer met mijn vader. ik ben sinds dien verhuist met mijn moeder naar mijn stief vader en stiefbroer.
ik vond het al heel lastig om naar een nieuwe plek te verhuizen en naar een andere school te moeten maar nu kan ik het dus ook heel slecht vinden met mijn stiefvader.
alles wat mijn stief vader wild of vind moet zo gebeuren. er word wel eens gezegd liefde maakt blind maar volgens mij is dat bij mijn moeder echt zo. mijn moeder vind dat ik mij. niet zo moet aanstellen en dat ik maar een keer moet slikken maar op het moment dat ik ruzie krijg met mijn stief vader krijgt hij altijd bij alles gelijk en licht het allemaal aan mij.
mijn moeder geeft nu aan dat zij niet meer tussen de ruzies van mij en mijn stiefvader in wil zitten en schuift het probleem nu naar mij.
ik denk jij hebt er voor gekozen om met hem te gaan wonen en om van hem te houden dan moet je zorgen dat jouw kind het ook goed heeft.

kan iemand mij helpen met wat ik moet doen om ervoor te zorgen dat mijn moeder mij meer gelooft en zij mij helpt tussen de ruzies van mij en mijn stiefvader?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Eva
Eva
19 dagen geleden

Hey Niek,
Je hebt echt een hele ingewikkelde situatie maar in jou geval zou ik met je mentor op school er over praten en misschien kunnen die je helpen, mijn ouders zijn ook gescheiden en ik heb daarmee ook problemen en ik ga daarmee naar school. Ik hoop dat dit helpt 🙂

Jessy
24 dagen geleden

Hee Niek, Als eerste, wow wat klink jij wijs voor jouw leeftijd! “ik denk jij hebt er voor gekozen om met hem te gaan wonen en om van hem te houden dan moet je zorgen dat jouw kind het ook goed heeft”. Hier ben ik het echt ZO mee eens! Volgens mij zou jij echt een fantastische Buddy zijn op een dag zeg! Voor nu hoop ik dat ik je met mijn ervaring en tips een beetje kan helpen:). Als eerste zeg je dat je geen contact meer hebt met je vader. Dat lijkt mij heel lastig zeg. Kun je… Lees verder »

Julian
Julian
29 dagen geleden

Hey Niek,
Ik snap dat het een vervelende situatie is.
Je moeder wil denk ik onzijdig blijven, dus is er iemand anders waarmee je goed kunt praten? Desnoods een psycholoog of coach? Iemand die met wat meer afstand naar de situatie kan kijken. Verder denk ik dat je een keer alleen met je stiefvader moet gaan praten, zodat jullie frustraties kwijt kunnen en meer rekening kunnen houden met elkaar.
Julian